Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонка очолила Комітет з розвитку жіночого підприємництва “Спілки жінок України”

21 липня відбулася зустріч колежанок “Спілки жінок України”. Детально про неї розповіла очільниця “Спілки жінок Херсонщини” Ірина Ніколаєва:

– З моменту проведення нашої Конференції у жовтні 2021 року минуло наче ціле життя. Змінилися деякі пріоритети, нам довелося швидко перелаштовуватися в умовах воєнного стану. Кожна на своєму місті почала робити все можливе для допомоги людям. Не розгубитися та залишатися ефективними допоміг досвід та підтримка колежанок зі всіх регіонів країни. 

Вчора ми нарешті провели засідання Ради ГО «СЖУ»: звітували, обговорили важливі питання, затвердили нові комітети. Загалом намітили план дій, що відповідає викликам сьогодення та буде актуальним у майбутньому. 

Оновилися й мої ролі у Спілці Жінок України!

Я очолила Комітет з розвитку жіночого підприємництва:

Професійний розвиток жінок та економічна спроможність і раніше були однією з ключових умов для подолання багатьох негативних явищ в нашому суспільстві. Нині питання стало гострішим: до гендерних стереотипів додалася війна. 

Жінки, які втратили роботу чи джерела доходу, вимушені були переїхати, шукають нові можливості для релокації чи відновлення бізнесу, працевлаштування чи перекваліфікації. Вони потребують у цьому допомоги та підтримки!

Як членкиня увійшла до Комітету міжнародної співпраці та миротворення:

Зв’язки з дипломатичними установами, жіночими організаціями за кордоном – цінний як ніколи ресурс. Багато країн готові підтримувати й реалізовувати проєкти в Україні, вони шукають партнерів, тож потрібно вибудовувати ефективну комунікацію, шукати нові інформаційні канали та формати співпраці.

Про напрямки роботи інших комітетів розповім згодом, але будьте певні – вони мають величезне значення для підтримки українок та України, примноження нашого потенціалу для миротворення та відбудови. 

І пам’ятайте: в жіночому серці завжди теплиться любов такої сили, що здатна зігріти увесь світ. Тому голос жінок повинен набирати гучності.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН