Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває звільнення Бериславщини: ворог обстрілює звільнені села

Про це розповів депутат обласної ради Ігор Йосипенко.  Благодійний фонд “Українці переможуть” постійно доставляє гуманітарну допомогу мешканцям на лінії фронту, зокрема і у звільнені населені пункти:

– На Бериславському напрямку стає все гарячіше. Цього тижня було звільнено село Потьомкіне, але ворог продовжує його обстрілювати.

Тільки-но військові дозволять – наша команда волонтерів Благодійного фонду «Українці переможуть!» доставить туди гуманітарну допомогу. Саме так ми через військових нещодавно передали пакунки з продуктами місцевим жителям звільненого села Іванівка! Бо ми поставили перед собою мету – допомагати жителям всіх звільнених населених пунктів Бериславщини.

Протягом цього тижня (11.07-15.07.2022 рр.) сумарно нами було надано гуманітарну допомогу 1594 родині, а це 3099 осіб. Загальна вага продовольчих пакунків дорівнює 29430 кг.

До центрального офісу Благодійного фонду «Українці переможуть!», що в м. Кривий Ріг, за адресною допомогою звернулися 480 родин (1160 людей), внутрішньо переміщених осіб з Херсонщини. Загальна вага виданих продуктів харчування в офісі фонду – більше 9 тонн (9136кг).

Окремо варто виділити, що тільки по селам Бериславщини нами було доставлено та роздано гуманітарної допомоги 996 сім’ям (1644 особи), а це -18 738кг., майже 19тн продуктів харчування.

Нашими автівками доставлено продукти харчування населенню, які проживають в прифронтовій зоні. Це такі села та селища, як: Нововоронцовка, Первомайське, Біла Криниця, Новопавлівка, Буцівське, Заградівка, Кочубеївка, Пригір’я, Розівка, Краснівка, Орлово, Наталине, Новобратське.

Токареве – пакунки з допомогою передали через військових, бо досить небезпечно там перебувати.

Цього тижня наша волонтерська група перебуваючи з гуманітарною місією в Білій Криниці, потрапила під обстріл російських військових. На Бериславському напрямку успішно працює авіація ЗСУ. Але ворог обстрілює і наші поля, і ліси, й інфраструктуру. Сучасна школа в Нововоронцовці суттєво пошкоджена, як і інші будівлі. Але ми все відновимо, головне, аби ворог пішов з нашої землі. Боляче дивитися на людей, які все майно залишили вдома.

Ми відпрацювали цього тижня можливість адресної розсилки гуманітарної допомоги -продуктів харчування та засобів гігієни ВПО з Бериславщини, через Нову пошту сумарна вага яких дорівнює 1556,4кг.
Допомогу в такий спосіб отримало, в різних куточках України, 118 осіб, це такі міста та містечка як: Львів, Мукачево, Надвірна, Івано-Франківськ, Біла Церква, Одеса, Дніпро, Києв, Кропивницький, Нікополь, Ужгород, Вишневе, Покров, Луцьк та багато інших сіл та міст нашої країни.

Відпрацьовуємо механізм співпраці з керівництвом Нової пошти, аби ВПО отримували безкоштовно надану допомогу – безкоштовно.

У Центрі нашого фонду цього тижня мала можливість цілодобово перебувати родина, яка вийшла з-під обстрілів з Бериславського району. Для цього є в нас облаштовані спальні місця, пральня, душові, кухня, а також – дитяча кімната.

Благодійний фонд «Українці переможуть!» також надає консультативну та психологічну допомогу!

🛀 Цього тижня у Центр за різними послугами – прання, гарячого харчування, прийняти душ, залишитись на ніч звернулось 59 осіб!

Надано більше 100 консультацій внутрішньо переміщеним особам з особистих питань.

Дякуємо нашим партнерам за співпрацю і партнерство.
World Central Kitchen

В єдності сила!!! Разом до перемоги!

📭 Нагадуємо адресу нашого офісу: м.Кривий Ріг, вул. Алмазна 22б, на території Карачунівського базару. Години робити фахівців Фонду з внутрішньо переміщеними особами з Пн-Пя:
⏰ з 11:00 до 16:00.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН