Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 500 пацієнтів та 1000 консультацій: Датагруп-Volia розповіли про благодійний виїзд медиків до Херсону

8 місяців відважне українське місто Херсон знаходилось під ворожою окупацією. Але на початку листопада ЗСУ звільнили місто та повернули до нього український прапор. Та нажаль ворог відступаючи, зробив усе, аби унеможливити нормальне життя Херсонців. Ворог нищив об’єкти критичної інфраструктури та вузли зв’язку. Але чи найбільшого удару зазнала  медична система регіону. Ворогом було вивезено  медичне обладнання, будівлі лікарень зруйновано, аптеки спустошено. Наразі херсонці майже не мають доступу до основних медичних послуг та ліків.

Саме тому, компанія ДатагрупVolia у співпраці із Українсько-Ізраїльською місією Frida організували дводенний виїзд 20 кращих українських медиків-волонтерів до Херсону із найсучаснішим устаткуванням та ліками, для проведення безкоштовних оглядів, консультацій та аналізів для місцевих мешканців. Лікарі-волонтери Місії Frida вже 8 місяців надають безкоштовну медичну допомогу постраждалому населенню України на деокупованих територіях.

За ці два дні, лікарі-волонтери зробили воістину титанічну роботу. Було прийнято та оглянуто майже пів тисячі пацієнтів, із яких 54 дитини. Гінекологи, кардіологи, педіатри, хірурги, дерматологи, отоларингологи, лікарі УЗД, неврологи, ендокринологи, урологи – мультидисциплінарна команда здійснила близько 1000 консультативних прийоми.

У рамках заходу було проведено 300 вимірів рівня глюкози, 157 Електрокардіограм,  77 УЗД, 35 гінекологічних УЗД, 40 Дерматоскопій, 26 відеоендоскопій та багато інших досліджень. Також було роздано 180 пар окулярів, для людей із проблемами зору.

Більше того всіх пацієнтів було забезпечено, усіма необхідними медикаментами. У тому числі антибіотиками, цукрознижуючими,  кардіологічними та протизапальними препаратами, інсуліном та ін.

«Ми завжди переживаємо, щоб максимальна кількість населення дізналася про приїзд лікарів. Але у Херсоні нас зустріла повна лікарня пацієнтів, які з радісними і повними очами надії, вітали медиків. Херсонці мали змогу проконсультуватися з декількома професіоналами, пройти відповідні дослідження(УЗД та ЕКГ), глюкометрію, дерматоскопію, відеоендоскопію вух, непряму ларингоскопію. Після цього їх зустрічав лікар, який видавав медикаменти, окуляри за потребою. Люди не могли іноді в це повірити і часто просили заплатити за препарат. Дякуючи нашим партнерам Датагруп та Volia, всі забезпечені препаратами мінімум на місяць. Це великий глобальний вклад в структуру захворюваності регіону». – розповідає про свої враження лікар-волонтер, отоларинголог Дворська Марина.

Компанія ДатагрупVoliа профінансувала переїзд та проживання до міста медиків з усієї країни, а також закупила медичні препарати та витратні матеріали для їх роботи. Також компанія забезпечила медиків двома генераторами та терміналом супутникового зв’язку для доступу в інтернет.

«Мало хто у цьому світі може уявити собі ті жахи та страждання, через які пройшли мешканці Херсону за ці місяці окупації. Але навіть після визволення вони продовжують страждати від наслідків цієї агресивної війни. У місті дуже не вистачає медикаментів та лікарів. Але українці ніколи не полишають своїх у біді. І ми, у компанії ДатагрупVolia не могли залишитись осторонь і робимо все можливе, аби повернути український Херсон до нормального життя» – прокоментували ініціативу у компанії ДатагрупVolia.

«Для мене, як для лікаря та організатора виїзду,  надважливо, щоб люди отримували не тільки медичну допомогу, а і посмішку, обійми і віру, що хтось хоче їм щиро допомогти і підставити плече.  З такими гігантами як Датагруп та Volia ми зможемо збудувати потужний пул всебічної підтримки постраждалим.

Питання від херсонців було одне – ви приїдете ще? Ми вас будемо дуже чекати!» – додає керівник проєкту Владислава Романюк.

Нагадуємо також, що вже із минулого тижня компанія Датагруп-Volia однією з перших серед провайдерів кабельного ТБ та інтернету почала процес тестування відновлених послуг у Херсоні. Наразі відбувається тестування мережі, і деякі абоненти вже отримали доступ до послуг ТБ та інтернету. Зазначимо, що на період тестування послуги надаються в режимі промо-перегляду (без стягнення плати) та без тарифікації.

Херсон тримайся, Україна з тобою! 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН