Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Коли купання в морі під забороною: як одесити проводять пляжний сезон на Куяльнику. ВІДЕО

Морські пляжі Одеси цьогоріч не відкриватимуть, втім, річки, ставки та лимани залишаються доступними, повідомляється на сайті Суспільного.

Біля місцевого пляжу на лимані скупчення автівок. Ближче до води – люди на підстилках. Їх присутність на узбережжі цілком законна, на відміну від відпочинку на пляжах Чорного моря. Один з присутніх біля Куяльнику Станіслав Мартинюк – переселенець з Херсона. Він розповів, що шукав альтернативне місце для відпочинку.

“На набережну виходимо, а купатись – не можна. Патрулі постійно ходять, навіщо ж долю випробовувати. Оскільки часу в нас дуже багато, ми вирішили поїхати на Куяльник, бо чули про його лікувальні властивості, про водичку”, – зазначив Станіслав.

Після закриття узбережжя Одещини: як люди проводять пляжний сезон на Куяльнику. ВІДЕО
Відпочивальник Борис на узбережжі Куяльника. Суспільне Одеса

Приїжджають на Куяльник і для того, аби обмазати себе грязями з лиману. Борис із товаришем робить це четвертий рік поспіль.

“Ми приїхали на оздоровлення. Ці грязі мають лікувальні властивості. Ми з товаришем і всі люди, зокрема, сюди приїздять, щоб, у кого проблеми зі спиною, у нас ось проблеми із хребтом, колінами. Ти мажешся і стає легше”, – розповів Борис.

Після закриття узбережжя Одещини: як люди проводять пляжний сезон на Куяльнику. ВІДЕО
Суспільне Одеса

Але купатися на пляжах річок та лиманів теж небезпечно. Там немає контролю за відпочивальниками, тож є ризики, що людина не отримає вчасно необхідну допомогу, зазначила речниця держслужби з надзвичайних ситуацій Одещини Марина Мартиненко.

“Річки, ставки, усі внутрішні водойми – вони всі являються небезпечними. Вони ніколи не були офіційними, немає чітко встановлених місць, де можуть перебувати люди. Від початку купального сезону загинуло семеро людей, з них одна дитина”, – додала речниця.

Визначити безпечні для купання місця рятувальники зможуть, якщо буде звернення місцевої влади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН