Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пляжі в Одеській області відкривати не будуть – голова ОВА Марченко

Пляжі в Одеській області відкривати не будуть через мінну небезпеку та смерті людей. Про це заявив голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

“Через недотримання заходів безпеки та ігнорування вимог адміністрації люди на пляжах гинуть від ворожих мін, які викидає на берег. Головне наше завдання – це збереження життя та здоров’я наших громадян, тому спільно з міськрадою було прийняте рішення не відкривати пляжі”, – зазначив Марченко.

У ДСНС раніше також повідомляли, що пляжі лишатимуться забороненою зоною через велику кількість вибухонебезпечних предметів в акваторії та ймовірну загрозу з моря. Нині в Одеській області немає жодного пляжу, який був би офіційним. До цього місця відпочинку відкривалися, там, де були пости рятувальників, де перевіряли дно та воду на наявність небезпек.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук стверджує, що узбережжя – це лінія фронту, а пляжі лишаються замінованими:

“Відповідні рішення військового командування та обласної військової адміністрації були затверджені ще з початку великого вторгнення і це зрозуміло, що Чорне море на сьогодні – це є лінія оборони, це є лінія фронту і тому всі заходи, які стосувались протикорабельної, протидесантної оборони, вони були відповідним чином проведені. Ми бачимо, як міни прибиває до берега. При чому, як правило, це ворожі міни їх треба ліквідовувати, це є загроза для життя людей”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН