Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В окупованому Маріуполі відбулися перші акції масової непокори

У Маріуполі відбулася перші акції масової непокори.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Окупанти планували знесення багатоповерхівок по вул. Сонячна 1, 3, 5 та 7. Однак, місцеві були повідомлені про це за добу, тож вони не мали змоги вивезти особисті речі. Приїзд мнс росії зустріли акцією протесту, що само по собі було сюрпризом для росіян”, — пише посадовець.

Андрющенко каже, що люди буквально лягали під трактори. За участі місцевих колаборантів дійшли згоди про перенесення підриву на наступний тиждень.

До того ж, після протестів окупаційна адміністрація Маріуполя видала “циркуляр-разъяснение”, що знесення будинків буде проходити не менш ніж за два тижні після повідомлення про це мешканців.

Ще одні акції непокори провели через те, що окупанти перестали видавати зарплати.

“У гуманітарному штабі “Метро” вчора почали видавати заробітну плату “волонтерам” — людям хто працював на розборі завалів та доброустрої. Контроль на місці здійснював  депутат держдуми росії Саблін. Замість анонсованої зарплати за півтора місяця людям видали лише за місяць 11 тис. рублів. Залишок за півмісяця запропонували “простить”, — зазначив Петро Андрющенко.

Через це почався бунт такого рівня, що доступ до “Метро” був закритий, а людей розганяли російські військові, стріляючи у повітря.

За словами посадовця, зарплати людям не виплатили через те, що готівку забрав Саблін та його команда колаборантів.

Lviv media

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН