Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гвардійці навчали школярів мінній безпеці та домедичній допомозі

minna_bespeka

Бійці військової частини 3057 провели заняття з мінної безпеки та домедичної допомоги для учнів Маріупольської загальноосвітньої школи № 9.

Військовослужбовець інженерно-саперного підрозділу Маріупольської бригади на псевдо «Стохід» детально та наочно розповів про види вибухових пристроїв, на які діти можуть натрапити в прифронтовій зоні, про те, яку загрозу вони несуть життю та здоров’ю, застеріг від будь-якого контакту з підозрілими предметами та речовинами.

Особливу увагу він звернув на боєприпаси, що заборонені Женевською конвенцією, які останнім часом активно застосовує ворог.

«Якщо побачите, навіть, здалеку щось із того, що ми вам зараз демонструємо, не підходьте близько, і в жодному разі не торкайтеся! Відразу повідомляйте про знахідку дорослим, а ще краще –правоохоронцям чи рятувальникам. Починаючи з березня 2014 року у нашому регіоні вже чимало людей постраждало внаслідок зіткнення з боєприпасами та мінно-вибуховими пристроями, в тому числі й дітей. Одна з причин – нехтування елементарними правилами мінної безпеки», – застеріг школярів «Стохід». Деякі учні висловлювали бажання у майбутньому стати саперами та інженерами, він зауважив

В свою чергу інструктор частини старший сержант Максим Абрамов провів для учнів заняття з домедичної допомоги.

Він продемонстрував школярам можливості аптечки, яка є обов’язковим елементом спорядження кожного військовослужбовця Нацгвардії. Учні практикувались накладати турнікети, пов’язки для зупинки кровотечі, а також навчились алгоритму перевірки пульсу.

Адміністрація школи подякувала військовим та висловила побажання щодо подальшої співпраці щодо формування стійких компетенцій своїх вихованців школярів з  питань мінної безпеки та домедичної допомоги.

Група інформації та комунікації військової частини 3057

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН