Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Адвокат Іллі Карамалікова не згоден з рішенням суду про продовження терміну тримання його підзахисного під вартою

Адвокат Михайло Величко подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді суду про продовження терміну тримання його підзахисного – депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова під вартою.

Адвокат Михайло Величко подав Апеляційну скаргу до Дніпровського апеляційного суду на ухвалу слідчого судді Саксаганського районного суду м. Кривий Ріг щодо залишення його підзахисному Іллі Карамалікову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 20.07 2022.

Михайло Величко, говорить, що під час судового засідання щодо розгляду даної справи , яке відбулось 17.06.2022р. та тривало понад 9-годин поспіль і завершилось оголошенням о 23.57 вступної та регулятивної частини ухвали, Слідчий суддя Ткаченко А.В. допустив численні порушення процесуального права, в тому числі і завершив судове засідання без присутності в залі суду захисника підозрюваного у особливо тяжкому злочині, що є неприпустимим та свідчить про істотність допущених порушень.

Загалом у тексті апеляційної скарги їх описано 17 пунктів, серед яких є і безпідставна відмова в розгляді Заяви поданої рабином м. Херсона та Херсонської області Вольф Йосифом – Іцхоком про взяття на особисту поруку Іллі Карамалікова. Незважаючи на те, що суд оголосив оскаржуване рішення 17.06.2022р. о 23 годині 57 хв, але фактично строк тримання під вартою для Іллі Карамалікова завершився о 17.40 17.06.2022р., тобто його підзахисний повинен був бути звільнений безпосередньо в залі суду.

Однак цього не відбулось, що в чергове наводить на різні думки. Натомість, за черговим наполяганням Сторони захисту, суд все ж таки з третьої спроби ухвалив рішення, яким зобов’язав ГСУ ДБР України внести відомості до ЄРДР щодо фактів вчинення співробітниками управління СБУ та прокуратури Херсонської області ряду тяжких кримінальних правопорушень, пов’язаних з порушенням прав Іллі Карамалікова при його незаконному викрадені, застосування недозволених методів ведення досудового розслідування та перевищення влади під час виконання службових обов’язків.

Ілля Карамалаліков та його захисник – адвокат Михайло Величко наполягають на відкритості та публічності апеляційного провадження, в якому підозрюваний бажає прийняти участь особисто. Нагадаємо, 17 червня у Саксаганському суді Кривого Рону розглядалося питання щодо зміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Під особисте зобов’язання головний рабин Херсона та області Іосиф Іцхак Вольф хоче взяти на поруки Іллю Карамалікова, якого підозрюють у держзраді.

Адвокат Михайло Величко намагається зробити судовий процес максимально відкритим для всіх бажаючих, так як вважає, що його Клієнт НЕВИННИЙ і в його діях відсутій склад інкримінованого йому особливо тяжкого злочину. Справою Іллі Карамалікова зацікався також іофіс міжнародного інформаційного агентства CNN, які вже 09.06.2022р. оприлюднили свій перший сюжет.

Дивись за посиланням.

Редакція «Українського півдня» надасть право висловити публічно свою точку зору всім учасникам цього процесу. Адже багат о херсонців слідкують за перебігом подій.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН