Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ в Польщі наголосив на важливості збереження людського капіталу України

Про візит до Польщі розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

У другий день візиту до Польщі наша делегація Спілки ректорів закладів вищої освіти України взяла участь в урочистих Пленарних Зборах Конференції ректорів академічних шкіл Польщі (KRASP) – з нагоди 25-річчя KRASP. Захід проходив у Королівському замку під патронатом Президента Польщі Анджея Дуди.

На ньому були присутні Міністр освіти і науки Республіки Польща Пшемислав Чарнек, ректори з багатьох європейських країн.

На цій зустрічі, як й на всіх інших говорили про підтримку українських університетів. Скрізь ректори, урядовці висловлювали солідарність з народом України та готовність підтримувати українські університети. Зокрема йшлося про наступні напрямки:
– підтримка вступу українських університетів до міжнародних організацій, що об’єднують університети, зокрема Magna Charta Universitatum;
– збільшення участі українських університетів у програмі Erasmus+;
– отримання коштів ЄС на відновлення зруйнованої університетської інфраструктури;
– інституційна підтримка українських університетів.

Подібні візити – це завжди можливість обмінятися думками з європейськими колегами, висловити слова вдячності за ту підтримку, яку вже надають нам університети-партнери. Важливо, що у європейському освітньому середовищі розуміють необхідність збереження людського капіталу в Україні. Під час обміну думками акцентував на інтеграції навчальних планів українських та європейських університетів, наданні пріоритету програмам подвійних дипломів та стажування. На мою думку, разом ми здатні сформувати освічене молоде покоління українців, яке буде відбудовувати Україну після нашої перемоги та впроваджувати кращій європейський досвід.

Щиро дякую приймаючий стороні за високий рівень організації візиту нашої делегації! Успіхів вищий освіті Польщі та всієї Європи!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН