Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Справа херсонця Іллі Карамалікова щодо держзради стає все більш резонансною

Чимало херсонців спостерігають за ходом справи депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова, який з 14.04.2022 був незаконно викрадений, а тільки 20.04.2022 затриманий офіційно та знаходиться під арештом. Його звинувачують у держзраді, пропаганді «руського миру», агітації близького оточення за нього та інше.

Звинувачень чимало, але його захисник – адвокат Михайло Величко, на підставі проведеного правового аналізу висунутої підозри, стверджує про відсутність в діях свого підзахисного складу інкримінованого особливо тяжкого злочину. Зібрані стороною захисту докази, навпаки свідчать про інше, тому він все відкидає, та впевнений, що йому вдасться довести невинність свого клієнта та отримати виправданий вирок.

Більше того, до справи він має намір залучити і колег-депутатів Іллі Карамалікова, бо це і є його близьке оточення, на його думку, щоб кожен з них дав свідчення, в який спосіб та за яких фактичних обставин відбувалась «агітація за підтримку рф». Наполягає адвокат і на проведенні лінгвістичної експертизи, аби та дала відповідь, чи звернення, дописи, прямі ефіри, інтерв’ю Іллі Карамалікова є пропагандою рф у Херсоні, чи ні?

 

На даний час й розгляд чисельних клопотань поданих до суду стороною захисту, в тому числі і щодо зміни раніше обраного І. Карамалікову запобіжного заходу, допиту свідків безпосередньо слідчим суддею на стадії досудового розслідування, а також вжиття заходів безпеки щодо ряду свідків, які готові надати суду покази, але мають підстави хвилюватися за своє здоров’я та життя, так як продовжують перебувати на непідконтрольній території України, а саме в м. Херсон, як і заява головного рабина Херсона та Херсонської області Йоcиф-Іцхак Вольфа про його бажання взяти І. Карамалікова під особисту поруку – штучно затягується з підстав, які не залежать від захисту. Підставою для чергового відкладення судових засідань призначених на 09.06.2022р. стала заява слідчого судді Саксаганського районного суду м. Кривий Ріг Прасолова В.М. про самовідвід від участі у трьох провадженнях.

Нагадаємо, що днем раніше зазначеному судді адвокатом Михайлом Величко було заявлено відвід з підстав незаконного втручання певних наближених до суду осіб в хід справи та висловлення погроз фізичної розправи на адресу деяких свідків сторони захисту.

Цьому передувала і звернення адвоката захисника на своїй сторінці ФБ щодо зафіксованих фактів незаконного впливу на свідків.

Критично важливим на його думку є забезпечення особистої присутності підозрюваного І. Карамалікова безпосередньо в залі судового засідання, щоб його клієнт мав можливість чесно і відверто відповідати на питання, а не через відеозв’язок, як намагається зробити суддя під час розгляду справи, аргументуючи це браком палива та неможливістю конвойної служби доставити затриманого до суду.

 

Натомість о 13.00 10 червня 2022р. вже голова Саксаганського райсуду м. Кривий Ріг слідчий суддя Ткаченко А.В. розпочне слухати клопотання слідчого управління СБУ в Херсонській області погоджене з прокурором Херсонської області про продовження строком на 30 діб раніше обраного І.Карамалікову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, так як його строк закінчується вже 18 червня 2022р.

Нашому виданню стало відомо про те, що таким перебігом процесуальних подій буде намагатися скористатися захисник І. Карамалікова адвокат Михайло Величко, який підтвердив готовність до максимального оприлюднення подальшого розвитку подій навколо вже дійсно ставшою резонансною справи І. Карамалікова про перехід на бік ворога та вчинення державної зради.

Власна інформація

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН