Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат Херсонської міської ради Карамаліков продовжує перебувати під вартою

14 квітня минулого року Іллю Карамалікова затримали. Деталями справи депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова поділився у соціальних мережах його захисник Михайло Величко:

14.04.2023 року

виповнилось вже рік з моменту насильницького викрадення співробітниками управління СБУ в Херобласті та подальшої реалізації спроби притягти до кримінальної відповідальності чинного депутата Херсонської міської ради – Правдоруба Херсона – Іллю КАРАМАЛІКОВА по обвинуваченню у державній зраді.

Негатив:
Ілля КАРАМАЛІКОВ продовжує перебувати під вартою.
27.04.2023р чергове судове засідання Дніпровського апеляційного суду з розгляду апеляції захисника на чергове продовження строку тримання під вартою.
Позитив:
З жовтня 2022р.
Жовтневий районний суд міста Кривий Ріг
слухає обвинувачальний акт по суті, а саме, станом на дату крайнього судового засідання, яке відбулось 20.04.2023р. почав досліджувати 9-й останній том матеріалів кримінального провадження.
Крім того, судом було допитано експерта зі сторони обвинувачення, який надав суду пояснення з приводу роздруківок телефонних перемовин за номером, яким дійсно користувався І. Карамаліков ( … 088), та за яким НЕ виявлено перемовин з особою з позивним “Альфа”.
А також за іншим номером … 008, який не належить І. Карамалікову, де ввиявлені наявні такі перемовини, здійснені під час звичайного телефоного дзвінка без використання інуючих додатків (застосунків) та мережі Інтерет.
Нагадую, що єдиним доказом причетності мого підзахисного до інкримінованого йому злочину – є посилання на аудіозапис розмови особи, голос якої схожий на голос І. КАРАМАЛІКОВА з особою з позивним “Альфа” щодо подальшої долі полоненого, якого цивільні мешканці м. Херсон взяли в полон, при цьому самі перебуваючи в окупованому місті.
Дійсно, подібний аудіозапис представлений стороною обвинувачення та вже досліджений судом.
Однак з огляду на порядок та спосіб отримання такого аудіозапису та намагання прокурора представити варіант законності сбособу його отримання,
строною Захисту ставиться під великий сумнів, так як отримати такий сумнівний доказ шляхом “зламу” застосунку “Телеграм”, як було запропоновано о/у від СБУ – технічно неможливо, що і буде доведено в майбутньому.
Нагадую, що доказ, отриманий з порушенням порядку передбаченому нормами КПК України – є недопустимий і не може бути покладений в основу судового рішення.
Натомість , із чотирьох епізодів, так званої протиправної діяльності депутата КАРАМАЛІКОВА І.М., за лаштунками вже залишилися перші ТРИ, так як з 8-тми томів досліджених матеріалів кримінального провадження, щодного доказу на їх підтвердження прокурором НЕ ВИЯВЛЕНО.
Залишився тільки один, повязаний з тим, що цивільний КАРАМАЛІКОВ І.М. НЕ порушив вимог Женевської конвенціїї з поводження з військовополоненими,
що на даний час набирає виняткової уваги з боку ООН, Міжнарожних правозахисних рухів та груп та повязано з жорским поводженням сторін військового конфлікту в Україні з військовополоненими та їх прилюдними стратами,
мав можливість ВБИТИ полоненого, військовослужбовця зс рф, захопленого в полон в окупованому місці Херсон,
ОДНАК ЦЬОГО НЕ ЗРОБИВ, тому, на переконання тих, хто завчасно еваюкувався з міста Херсон перед повномаштабним вторгненням, залишивши без захисту та напризволяще мешканців міста Херсон, він вчинив ДЕРЖАВУ ЗРАДУ.
Тепер можно і посміхнутися з такої правової конструкції від СБУ та прокуратури Херобласті.
Вимушений констатувати, що ПРАВО у данній конкретній справі, перетворилося на СВАВІЛЛЯ, однак і цей шлях треба пройти, що мій підзахисний і робить.

До негативу, хоч і тимчасового,

можу віднести фактичну відмову слідчих ДБР України здійснювати належне досудове розлідування кримінального провадження фігурантами якого є саме співробітники управління СБУ та прокуратури Херобласті, однак захист на цьому зпинятися не збирається та вживає усіх можливих законних засобів з метою подолання такої негативної тенденції з тим, що особи в діях яких є ознаки вчинення злочинів, були притягнуті до кримінаої відповідальності, навіть якщо це і колишні очільники деяких так званих правоохороннох органів Херобласті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН