Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У міжнародному виданні CNN вийшла стаття про судовий процес над херсонцем Іллею Карамаліковим

Стаття має назву “Зрадник чи герой? Україні складно ідентифікувати російських колаборантів”. У публікації автори піднімають проблеми, з яким стикається законодавство щодо розгляду справ у держзраді. Особливо у тих справах, де свідки знаходяться на ще окупованих територіях.

Захисник депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова, якого звинувачують у держзраді, Михайло Величко намагається зробити судовий процес максимально відкритим і прозорим. Тож це привертає увагу все більше журналістів і міжнародного рівня. Михайло Величко категорично заперечу звинувачення у держзраді Іллі Карамаілкова.

 «Ілля Карамаліков залишився на своєму посту і все робив, аби був порядок у місті, аби городяни були у безпеці після вторгнення російських військ, коли у Херсоні виник хаос. Цивільні люди не можуть протистояти грубій воєнній силі», – зазначає у виданні Михайло Величко.

Зрадник чи Герой?

  «Для мене як для адвоката та багатьох небайдужих херсонців відповідь очевидна: Ілля дійсно – герой!», – заявив підсумував адвокат Михайло Величко.

Адвокат впевнений, що Іллю Карамалікова буде виправдано, не дивлячись на звинувачення.

Нагадаємо, що сьогодні у Кривому Розі у Саксаганському суді відбувається розгляд справи Іллі Карамалікова, який з 14.03. 2022 р. перебуває під слідством, щодо зміни запобіжного заходу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН