Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Абітурієнти з окупованих територій зможуть вступати до вишів дистанційно

Міністерство освіти та науки України розробляє механізм дистанційного вступу для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій.

«Спільно з фахівцями Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій напрацювали цілу низку механізмів, які дозволять дітям із тимчасово окупованих територій дистанційно вступати до закладів вищої освіти України», – зазначив Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Також Міністр повідомив, що під час участі у Світовому освітньому форумі він провів зустріч з представниками компанії «Аmazon» і звернувся із проханням надати донації коштами або розробленим програмним забезпеченням для дистанційного вступу саме дітей із тимчасово окупованих територій до українських ЗВО.

«Отже, чекаємо на внесення змін до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році. Наше спільне завдання – захистити конституційне право дітей з тимчасово окупованих територій на освіту, розробити такі механізми вступу, щоб абітурієнти не мали ризикувати життям задля того, щоб виїхати на підконтрольну Україні територію для складання тесту. Ця новина – сигнал для жителів тимчасово окупованих територій про те, що Україна про них турбується. Херсонщина, хоч й на 94% тимчасово окупована, але це – Україна!», – прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Це дійсно, чудова новина для вступників з Херсонщини та інших тимчасово окупованих територій! Адже на рівні з іншими абітурієнтами вони матимуть змогу вступати до ЗВО й здобувати українську освіту.

Нагадуємо, що Приймальна комісія Херсонського державного університету працює. Звертайтеся!

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН