Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські виші продовжують надавати освітні послуги студентам

Херсонські виші переїхали з тимчасово окупованої території та продовжують здійснювати навчання у дистанційному форматі. Заяви колаборантів про перехід вищих навчальних закладів до російської системи освіти – не є дійсністю. Розповіла про подальшу долю студентів Олена Чепелюк – в. о. ректора ХНТУ.

Цими вихідними в соціальних мережах з’явилася низка публікацій про те, що університети на окупованих територіях об’єднують та підпорядковують країні агресору, що вони продовжують навчальний процес, випуск та вступ студентів, але вже під чужим прапором.

Це були дуже тривожні вихідні, з постійним зв’язком із колегами, які не змогли виїхати з Херсону. З постійними питаннями – як ви? Чи все гаразд?

Вже понад три місяці Херсон в окупації, але до цього неможливо звикнути, неможливо усвідомити, що до твоєї оселі, до твоєї кафедри, до твого університету в будь-який момент можуть увійти озброєні люди та диктувати свої порядки.

Нагадую та наголошую, що ХНТУ евакуював свої керівні органи на підконтрольну територію, ми працюємо за Українським законодавством.

Шановні студенти – не піддавайтесь закликам окупанта, не хвилюйтеся – всі будуть переведені на наступний курс, всі отримують дипломи українського зразка про закінчення університету.

Будь-які інші варіанти є нелегітимними. Будьте пильними, якщо є сумніви в новинах – звертайтесь до достовірних джерел. Я готова відповісти на всі питання щодо діяльності ХНТУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН