Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Альфа-Банк Україна виділив 60 млн гривень на допомогу захисникам України

З початку воєнного стану Альфа-Банк Україна виділив з власного бюджету 60 млн гривень на потреби Збройних сил України та територіальної оборони.
Так, у перші дні військових дій було здійснено цільове фінансування ЗСУ на 10 млн грн. Додатково за кошти банку для ЗСУ та ТрО було придбано:

  • 52 тепловізори та 50 біноклів на загальну суму понад 4,5 млн грн для територіальної оборони та Збройних Сил;
  • 7 приладів нічного бачення, вартість яких становить понад 350 тис грн. Один з приладів було передано співробітнику Банку, що служить в лавах ЗСУ;
  • 6 квадрокоптерів для захисників Києва, Василькова й інших міст, а також 44 айфони для управління;  
  • 1 рентгенівську пересувну систему за 1,9 млн грн;
  • 1 підзорну трубу для захисників Маріуполя за 28,3 тис грн, тощо. 

Також Банк забезпечив сили ТрО та ЗСУ у більше ніж 16 містах тактичним спорядженням та амуніцією (бронежилетами та бронеплитами, взуттям, комплектами військової форми), тактичными аптечками та турникетами на загальну суму понад 8,5 млн грн. Додатково представникам ТрО Одеси, Києва й інших міст України були передані харчові продукти на суму 900 тис грн.

Крім того, нашим захисникам закуплені та відправлені вкрай потрібні їм ліки. Так, Територіальна оборона Житомира отримала ліки на суму 758 тис грн, Львова понад 166 тис грн, Броварів більше ніж 714 тис грн.

З виділеного бюджету на допомогу Альфа-Банк Україна також закупив броньоване авто для захисників Києва та профінансував ремонт автотранспорту Збройних сил та ТрО близько 10 міст України на загальну суму більше ніж 3 млн грн. Крім того, Банком закуплені дрони та комплектуючі деталі до них на суму понад 1,9 млн грн.

Додатково в користування захисників України були передані 33 спеціалізованих інкасаторських автомобілів банку та закуплено паливо для транспортних засобів захисників України на суму понад 2 млн грн.
В цілому, від початку воєнного стану Альфа-Банк Україна надав допомогу:

  • 20 підрозділам ЗСУ;
  • 35 підрозділам територіальної оборони;
  • Полку «Азов»  м. Маріуполь та підрозділу морських піхотинців;
  • 3 добровольчим батальйонам;
  • Підрозділу морських піхотинців;
  • 6 міським радам (на потреби ТрО та ЗСУ). 

Також Банк посприяв тимчасово переміщеним особам, у тому числі співробітникам банку, в Ужгороді, Тернополі, Хмельницькій області, лікарні в Харкові, національній поліції м. Київ та м. Дніпро та воєнній адміністрації м. Київ.

Нагадаємо, в мобільному додатку банку розроблено зручний шаблон «Допомога ЗСУ» та «Допомога постраждалим» для проведення платежу в один клік, налаштована можливість переказу грошей з картки єПідтримка.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН