Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У середмісті Херсона можна було зустріти сміливців у вишиванках

Вчора в Україні відзначали День вишиванки. Долучилися до свята і мешканці окупованого Херсона, – пише у соціальних мережах Оксана Наумова:

Сьогодні (19 травня – ред.) українці вдягнули свої найкращі вишиванки, святкуючи день нашої духовної броні. На Черкащині створили першу у світі бойову вишиванку, яку можна носити на сорочці ЗСУ. Свої перші вишиванки отримали 500 новонароджених українців у фронтових та прифронтових регіонах. Навіть легендарний пес Патрон сьогодні замість броника вдягнув вишиванку.
Вишиванка нині не лише генетичний код нації, а й символ нашої майбутньої Перемоги!

Уся стрічка у фейсбуці майоріє вишиванками, сміливців у вишиванках я сьогодні бачила і в центрі Херсона. У мене, на жаль, вишиванки немає( до Перемоги обіцяю придбати), а то обов’язково долучилась би до цього дійства.

Тож довелось гуляти містом у футболці з кумедним йорком. А Херсон нині – то знаки для своїх на кожному кроці. Знаки жовто-блакитного кольору. Вони у графіті, дитячих малюнках, дизайні… Моє місто – моя броня. Саме так звучить український південь.

«Та конєшно, Херсонщина для них -это рай! Они радуются, что отхватили такой лакомый кусочек. Но это НАШ рай и мы его не отдадим», – емоційно говорить херсонка, проходячи повз мене своїй подрузі.

Знайомий розповів історію про те, як у його автомайстерню заїхали орки: «тигр» у них зламався. Залишили лагодити, самі поїхали, одного залишили «на стрьомі».

«-Чуєш, а ти його не боїшся, він же зі зброєю? – Та що його боятися? Подивись на нього, він же сам ледь живий від страху.»

Це правильно! Херсонці добрі люди, але їх краще не злити, бо тут і зброя не врятує

І поки броньовані машини орків, що прямують з Криму на Херсонщину, якось несподівано злітають у рів… А в той час наші херсонські бабусі посилають під три чорти російських військових, які плутаються під ногами, а наша херсонська молодь піднімає на флагшток жовто-блакитний прапор, змайстрований з пакетів цих кольорів, голосно виголошуючи «Херсон – це Україна!»…

Будемо жити!❤️

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН