Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутата Херсонської облради звинувачують у державній зраді

Віталія Булюка звинувачено в держзраді. Депутату Херсонської облради повідомлено про підозру у державній зраді, – повідомили у прокуратурі.

Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Херсонської обласної ради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після незаконного вторгнення збройних сил РФ на територію України, підозрюваний, для збереження свого статусу вступив в контакт із представниками армії країни-агресора та спецслужб, які перебувають на тимчасово окупованій території Херсонської області.

На виконання поставлених окупаційною владою завдань, 16 квітня 2022 року депутат облради допомагав загарбникам захопити будівлю однієї з міських рад на території області. Також він переконував місцевих мешканців не протидіяти окупантам  роздавати  так звану «гуманітарну допомогу».

Крім того, підозрюваний надав представникам РФ інформацію про місцевого мешканця, який захищав інтереси громади. Це стало підставою для незаконного позбавлення волі цього чоловіка.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у м. Києві за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН