Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фортеця Харків: репортаж з позицій сил на околицях міста

Бійці мають для створення зручних та функціональних позицій все необхідне, і вони роблять все можливе, аби зробити свій Харків максимально захищеним.
Російські окупанти щоденно обстрілюють Харків. Проте численні підрозділи сил оборони роблять все можливе, аби створити неприступний бар’єр для російської піхоти та танків. Бійці на своїх позиціях здійснюють великі обсяги фортифікаційних робіт.
“Основною задачею цієї позиції є зайняти кругову оборону на 360 градусів, виставити спостережні пости. Визначили рубежі можливі зосередження вогневих груп противника, артилерії, мінометів, виставили секрети, спостерігаємо, – пояснює військовослужбовець НГУ Олег. Він додає. – Обстановка стабільна. Більшість військовослужбовців — освічені, свідомі люди. Тут можна зустріти менеджера, працівника сфери IT та торгівлі, є вчителі. При цьому з першого дня вони показали, що є солдатами. Ані авіаційні, ані артилерійські обстріли не зламали їхнього духу”
Інструктори, які брали участь в АТО/ООС допомагають проходити інтенсивне злагодження на позиціях свіжому поповненню. Але більшість бійців вже встигли отримати своє бойове хрещення за понад шістдесят днів війни.
“Наприкінці лютого, повз наш блокпост рухалася колона у кількості трьох машин. Наш курсант намагався її спинити, але водій передньої вантажівки “дав по газах”. Наш боєць зіскочив з дороги. На той момент ми вже зайняли оборону, наш командир подав команду, і ми відкрили вогонь по цій колоні. Таким чином знищили два автомобілі: КрАЗ та один МАЗ. Два автомобілі везли особовий склад, харчі та майно, а один — бензин”, – розповідає гвардієць Данило.
Він мав завершити своє навчання в Національній академії Національної гвардії України у червні, але війна “прискорила” випуск.
Серед бійців і строковці. Кожного дня вони руйнують стереотипи та міфи, які сформувалися у нашому суспільстві щодо цієї категорії військовослужбовців. Війна показала – це цілком самодостатні люди, які демонструють добру бойову підготовку та високу мотивацію.
“Так, обстріли були. Але ми добре укріпленні та навчені. Наскільки, покаже час. Стрілецьких зіткнень поки ще у нас не було. Боронимо свою землю, боронимо свою територію, нам відступати немає куди”, – запевнив гвардієць Дмитро.
Командири відзначають, що бійці дуже вмотивовані. Одна з причин — вони захищають місто, де народились і виросли. Серед них є військовослужбовці, які воювали на Донбасі, і добре знають як діяти в умовах боїв різного рівня інтенсивності.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН