Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ситуація з заробітними платами освітян на окупованих територіях досі не вирішена

На засіданні комітету у Верховній Раді обговорювали проблемні питання виплати заробітної плати вчителям на окупованих територіях. Про це повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням на депутата Херсонської обласної ради Сергія Хланя:

Вдумайтесь, там пропонували, щоб очільники обласних департаментів освіти виїжджали на підвідомчі території, проводили платежі та повертались. Там, де місцеві відділи освіти розпущені, пропонували виїжджати директорам шкіл.
Навіть якщо начальник департаменту освіти виїде в якусь громаду (що на Херсонщині майже неможливо), то всі ми розуміємо, які ризики повертатись назад. Такі ідіотські пропозиції навіть не знаю як і коментувати. Вже не кажучи про те, що начальники департаментів ніколи не були задіяні в механізмі фінансування шкіл. Що стосується директорів, то, наприклад, у Херсонській області основна частина шкіл не є автономними (як у великих містах). Тобто якщо відділ освіти не функціонує, то і директор безсилий. Такі пропозиції лише свідчать про повне нерозуміння ситуації.
Другий місяць Херсонщина окупована, дієвих інструментів у Міністерства освіти та народних депутатів й досі немає?
Критичне становище не лише у освітян, подібні проблеми й у працівників культури, про що варто написати окремо.

Влада має спуститись на землю, повернутись у реальність, та негайно розробити дієві механізми грошової підтримки освітян на окупованих територіях. Вже зараз! Не знаєте що робити? Спробуйте ті варіанти, які я пропонував у своїх попередніх дописах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН