Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Щоденно НІБ обробляє близько 300 запитів щодо пошуку зниклих людей внаслідок воєнних дій

Щоденно Національне інформаційне бюро обробляє та фіксує близько 300 випадків щодо пошуку інформації про військовополонених та загиблих, утримуваних рф цивільних осіб, зниклих безвісти осіб внаслідок російсько-української війни.

Від початку роботи НІБ, з 17 березня, було створено різні канали комунікації для осіб, які хочуть знайти або ж поділитися інформацією.

Відтак, у цілодобовому режимі працює «Гаряча лінія» НІБ за номерами:

1648 та +38 (044) 287-81-65.

Також повідомлення приймаються на електронну пошту nib.uncp.info@gmail.com.

Крім того, функціонує сайт НІБ – nib.gov.ua, де розроблена спеціальна форма для запитів осіб, які шукають родичів, що ймовірно, потрапили в полон під час російсько-української війни.

Чим більше даних буде внесено особою, що розшукує, тим легше буде знайти розшукувану особу.

Такий же алгоритм має й чат-бот у Telegram – @nib_uncp_bot. Усі запити та повідомлення про надання інформації з Telegram надходять на електронну пошту НІБ. Повідомлення обробляються, у разі наявності інформації – вона оперативно надається запитувачам.

Додамо, що на сайті НІБ також розміщено зразок Картки-повідомлення про взяття в полон військовослужбовців рф відповідно до Женевської конвенції (ІІІ) про поводження з військовополоненими від 12.08.1949.

Після того, як НІБ отримує заповнені картки-повідомлення, їх передають до Центрального агентства з розшуку Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Довідково по Національне інформаційне бюро.

Виконання функцій Національного інформаційного бюро відповідно до розпорядження КМУ від 17.03.2022 № 228-р покладене на державне підприємство «Український національний центр розбудови миру», що перебуває у сфері управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Для чого створено орган, його мета:

Створення Національного інформаційного бюро є міжнародно-правовим зобов’язанням України у зв’язку з початком війни.

НІБ діє відповідно до міжнародного гуманітарного права, зокрема – Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими та Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

Метою органу є централізація інформації про військовополонених, хворих та зниклих безвісти осіб, а також загиблих з обох сторін конфлікту.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН