Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші волонтери допомагають студентам, співробітникам та лікарням міста

Перша проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи Херсонського державного університету Дар’я Мальчикова розповіла у соцмережі про роботу волонтерської команди вишу.

«Щиро радію, що за 2 тижні Волонтерська команда ХДУ змогла спільними зусиллями забезпечити по можливості найнеобхіднішими  медпрепаратами  гуртожитки і укриття, здобувачів і співробітників, а також хоч трохи допомогти лікарням міста.

На жаль, у аптеках Херсона запаси ліків невпинно закінчуються, деякі аптеки не відновили поки що роботу, деякі препарати – інсуліни, тіроксини – взагалі стали абсолютним дефіцитом і їх постачання зараз налагоджують централізовано через лікарні.

Тим не менш, зараз можливостей здійснення масових закупок великої номенклатури ліків немає – як правило препарати у залишках, у невеликих кількостях і шансів в одній аптеці зібрати весь необхідний список немає, рух машинами містом досить ризикований…

Тому пропоную апробований варіант пошуку і придбання:

1. Кооперуємося з друзями з різних районів і складаємо спільний список необхідного.

2. Шукаємо препарат(и) за допомогою додатку Tabletki.ua (інформація актуальна!)  – не забуваємо обрати місто Херсон і можна робити пошук для списку, але це зараз проблематично.

3. Визначаємо наявність в аптеках по районах, розділяємо список для закупок по районах/аптеках і  плануємо маршрут руху кожен в своєму районі

4. Домовляємося про зустріч і обмінюємося придбаними препаратами, доставляємо за потреби тим, хто не має змоги виходити.

І найголовніше – бережімо себе!

Слава Україні!!!!

P.s. Асортимент від дня на день змінюється, оскільки додаються все нові аптеки, що ризикують відкритися.

P.p.s. Є інформація, що мережа АНЦ відновила інтернет-замовлення (особисто не перевіряла)».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН