Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медики лікарні ім. Карабелеша у Херсоні чергують на своєму бойовому посту

«Сьогодні всі підрозділи КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» працюють у штатному звичному режимі. Для цього, зокрема, з мікрорайону «Острів» було організовано транспорт, щоб співробітниці 1, 2 поліклінік і стаціонару потрапили на свої робочі місця. Хто заступив на добове чергування, а хто ввечері має повернутися у свої домівки до батьків, чоловіків, дітей.

Підвезли і працівницю з пологового будинку. Вона дивувалась про таку турботу з боку керівництва медичного закладу. Адже люди потребують медичної допомоги, незважаючи на запеклі бої на околицях обласного центру. Медики не вештаються без потреби вулицями, про що закликають усіх містян, не стоять у чергах в магазинах. Вони роблять перев’язки цивільним громадянам, проводять оперативні втручання і не припиняють надавати допомогу людям з нирковою недостатністю – вони на гемодіалізі в нещодавно відкритому амбулаторному відділенні гемодіалізу.

У кожного свій бойовий пост. Карабелешівці без зброї в руках. Їх сила у милосерді, співчутті і готовності часом пожертвувати власною безпекою, щоб бути напоготові і вчасно, професійно надати медичну допомогу всім, хто її потребує. Багато хто несе цілодобове чергування заради гарантії виконати свій професійний обов’язок. Вони так само як і всі моляться за наших бійців, за перемогу.

І в цьому їм допомагає навіть природа і небесний захист. Нападникам голодно, холодні і сиро. Їх не зустріли як визволителів з хлібом-сіллю і навпаки – містяни чинять потужний опір.

Якось зненацька прийшли в голову слова із пісні: «хотят ли русские и белорусские, хотим ли мы друзья войны?..»

Ми не хотіли війни. Ми хочемо жити, народжувати дітей, дбати про своїх літніх батьків і робити добрі справи на своєму робочому місці. Ми, справді, знаємо чого хотіли і хочемо, про що мріяли і на що сподівались. А хто не знає – нехай відправляється у пекло, там все буде ясно. Катюзі – по заслузі!», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на пресслужбу КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН