Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Бериславі відбувся проукраїнський мітинг (фото)

«Берислав – це Україна!

8 березня 2022 року. Прямо зараз. В Бериславі на центральній площі відбувається мітинг під загальним закликом “Берислав – це Україна”. Зібралися люди із прапорами та саморобними плакатами.

Учасники акції поклали квіти біля постаменту з державним прапором.

Співали гімн. Містяни скандували, що Берислав – це Україна, лунали заклики щодо російського корабля та російських солдат та напрямку, куди їм треба йти.

Наступного разу бериславці збираються 11 березня.

В цей день традиційно визначається день визволення міста від фашистських загарбників. Й люди будуть вимагати, щоб російські фашисти забиралися з України геть.

Нагадаю, що на Херсонщині відбуваються мирні масові акції протесту проти окупантів. Вони почалися 5 березня в Херсоні, де зібралося близько десяти тисяч містян. З цього дня в Херсоні мирні мітинги відбуваються кожен день.

З 6 березня мирні мітинги проти окупантів проходять в багатьох містах, селищах та селах області. Люди масово збираються під українськими державними прапорами, співають гімн, скандують “Слава Україні!”, “”Слава ЗСУ!”, “Путін – х@йло!”, “Російський корабль йди нах@й”, й в обличчя окупантам: “фашисти!”, “домой!” тощо.

Окупанти чинять спроби розганяти мітинги та схопити активістів. Це було 5 березня в Херсоні, але люди відбилися, 6 березня у Новій Каховці, де окупанти почали кидати світлошумові гранати в натовп та стріляти в людей. Є кілька поранених. 7 березня в Чаплинці.

7 березня невідомі в Херсоні на центральній вулиці схопили активіста та блогера Олександра Тарасова, який вів стріми із акцій. Пізніше вийшло відео, на якому злочинці примусили Олександра самообмовити себе.

Не зважаючи на провокації та тиск окупантів, мітинги проти російської військової агресії продовжуються», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку політолого Дементія Білого.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН