Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі працюють над відновленням електро- та водопостачання

Україна та Херсонщина зокрема продовжує страждати від рук російських окупантів. Складною є ситуація на Бериславщині. Так, минулої ночі російські агресори підірвали газову заправку в місті.

Однією з масштабних проблем є те, що у мікрорайоні «Західний» зараз немає води і світла. «Наразі ми працюємо над відновленням електро- та водопостачання», — зазначив голова Бериславської громади, міський голова Берислава Олександр Шаповалов.

Бериславський хлібзавод продовжує випікати хліб. «Якщо вам чи вашим друзям/сусідам потрібен хліб, купуйте на себе і на них. В кого немає такої можливості, зараз підприємці хочуть нам допомогти, вони закуплять хліб на заводі та завезуть у місцевий магазин («Стєкляшка»). Хлібзавод міг би і сам розвозити продукцію, але немає де брати пальне», — розповів Олександр Шаповалов.

Міська лікарня працює у штатному режимі, продовжує приймати пацієнтів.

В місті багато біженців з Каховки, Нової Каховки, Кривого Рогу. «Ми допомагаємо їм, підвозимо харчі. Дякуємо також небайдужим людям, які допомагають», — прокоментував міський голова.

Два дні тому мародери пограбували місцевий магазин. Підприємці вирішили зібратися та охороняти своє майно, підключилися до цього і багато небайдужих жителів міста. «Вони поділилися на групи, визначили час і контролюють процес. В місті всі знають, що вночі гуляти не варто», — додава Олександр Шаповалов.

В Бериславі, як і в інших населених пунктах України, розставляють мітки. «Не треба їх замальовувати навіть чорною фарбою, адже ультрачервоне випромінювання все одно залишиться помітним. Можна засипати землею чи розведеною з водою глиною. Якщо побачили підозрілих осіб — дзвоніть, ми відреагуємо», — наголосив міський голова.

Також Олександр Шаповалов закликав не поширювати недостовірну інформацію у соцмережах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН