Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Паралімпійцям з Росії та Білорусі заборонили виступ на Паралімпійських іграх в Пекіні

Спортсменам-паралімпійцям з Росії та Білорусі заборонили виступати на Паралімпійських іграх в Пекіні, які відбудуться 4-13 березня.

Міжнародний паралімпійський комітет спочатку хотів дозволити їм виступати як нейтральним спортсменам, за що його піддали жорсткій критиці.

У четвер Міжнародний паралімпійський комітет ухвалив рішення про заборону участі у змаганнях для росіян та білорусів. У ньому також зазначається, що ситуація у містечку для паралімпійців стала “нестерпною”, постійно виникають конфлікти між паралімпійцями з різних країн.

Президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс назвав постраждалих спортсменів “жертвами дій їхніх урядів”.

“Ми твердо переконані, що спорт і політика не повинні змішуватися, – сказав Парсонс. – Однак не з нашої вини війна прийшла на ці Ігри, і за лаштунками багато урядів мають вплив на нашу заповітну подію”.

“Забезпечення безпеки спортсменів має першочергове значення для нас, і ситуація в поселеннях спортсменів загострюється і зараз стала нестерпною”, – зазначили в Міжнародному паралімпійському комітеті.

На Паралімпійські ігри в Пекін прибули 71 паралімпієць з Росії та 12 паралімпійців з Білорусі, а також їхні помічники.

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на BBC News Україна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН