Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Донеччині загинув майстер спорту України з академічного веслування Роман Мінаков

З сумом повідомляємо, що в нашій веслувальній родині ще одна втрата. 8 листопада 2022 року на Донбасі загинув воїн ЗСУ, майстер спорту України з веслування академічного, Роман Мінаков (09.09.1993-08.11.2022).

Роман – справжній герой, який у війні проти російських окупантів віддав заради нашого з вами світлого і мирного майбутнього найцінніше, що в нього було – своє життя!

У 2007 році Роман вступив в Вільнянську району ДЮСШ “Колос” на відділення веслування академічного разом зі своєю сестричкою-двійнею – Ярославою. Він її дуже любив і з нею вони були єдиним цілим. Першим тренером став Сіряченко Валерій Іванович. Потім він тренувався під керівництвом Володимира Пилиповича Гапоненка. Роман був багаторазовим чемпіоном України серед молоді, учасником чемпіонату світу серед молоді. Своїми наполегливістю та цілеспрямованістю він був прикладом для юнаків Михайлівської громади, в якій він виріс і тренувався.

Своє доросле життя Роман присвятив творчості – художньому куванню. Його золотим рукам могли позаздрити й досвідчені майстри.

Проте з перших днів війни наш герой без жодних вагань вирушив на війну, захищаючи свою кохану дружину Аліну, родину і кожного з нас! Ось слова Романа до його сім’ї: “Хто, якщо не ми?!”

Прощання з Романом Мінаковим відбулось 18 листопада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН