Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати Херсонської облради виступили за зміну підрядника на будівництві мостопереходу ХБК-Таврійський

Будівництво у Херсоні другої черги мостопереходу ХБК-Таврійський тимчасово призупинене. Пов’язане це зі зміною підрядної організації. Зараз оголошено тендер на зміну підрядника.

На будівництво першої черги мостопереходу вже витрачено 700 млн гривень, а повна вартість цього об’єкту 1.5 млрд гривень.

На ХІІ сесії Херсонської обласної ради VIII скликання голова Херсонської обласної організації політичної партії «Європейська Солідарність» Сергій Хлань підняв питання працевлаштованих працівників компаній, яка  виконула троботи з будівництва мостопереходу за програмою Президента України «Велике будівництво» у 2021 році.

«На попередній сесії Херсонської обласної ради я особисто звертався до голови обласної державної адміністрації з питанням того, що підрядна організація, яка працювала над будівництвом мостопереходу ХБК-Таврійський, фактично не працевлаштовувала людей. Тобто отримуючи мільйони з державного та обласного бюджетів в рамках співфінансування вони не наймали працівників. Мені приємно, що голова обласної державної адміністрації прислухався і, не відкладаючи в довгий ящик, зробив певні висновки і співпраця з попереднім підрядником була припинена. Це викликає певну довіру та розуміння того, що інколи влада може дослухатись і до опозиції», — зазначив Сергій Хлань.

Нагадаємо, у грудні минулого року на першій черзі мостопереходу ХБК-Таврійський з’явилося освітлення, що дозволяє безпечніше пересуватися вночі.

Наразі жителі міста чекають на зміну підрядника та продовження роботи над другою чергою мостопереходу, адже це значно полегшить транспортне сполучення між мікрорайонами міста. А перша черга була відкрита у серпні 2021 року до Дня Незалежності.

Фото – Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН