Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській міськраді презентували сервіс «УкрСкарга»

«Представники ГО «Імпульс Херсонщини» презентували власний проєкт, який допоможе налагодити процес подання скарг до органів місцевого самоврядування.

У презентації взяли участь представники департаменту економіки та інвестицій та Інститут розвитку громади.

«УкрСкарга» – безкоштовний віртуальний сервісний центр подання пропозицій та скарг. Сайт розробила команда волонтерів у лютому 2017 року без залучення бюджетних та грантових коштів.

– Головна мета сайту – покращення якості надання послуг та вирішення актуальних проблем населення, пов’язаних з отриманням послуг, шляхом залучення громадян.

За допомогою сайту «УкрСкарга» мешканці міста можуть швидко та зручно просигналізувати відповідним органам про порушення та проблеми, з якими вони стикаються в процесі отримання «життєво необхідних послуг», або надати пропозицію щодо удосконалення послуги. – пояснює керівник ГО «Імпульс Херсонщини» Дмитро Карлюка.

Наразі сайт проходить технічну модернізацію та працює в тестовому режимі.

– На сайті розроблені та завантажені шаблони скарг та пропозицій, систематизовані за різними напрямками та проблемами. Наприклад, проблеми з транспортом або благоустроєм. Для заповнення скарги або пропозиції потрібно лише обрати варіант, внести необхідну інформацію та надіслати його у відповідну структуру. Уже зараз ми активно співпрацюємо у цьому питанні із відділом звернень громадян у міській раді. – розповідає один із творців ресурсу Ярослав Концевий.

За словами директорки департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірини Ніколаєвої, подібний сервіс презентують і комунальним підприємствам.

– Дуже приємно, що це повністю херсонська розробка, бо її придумали та втілили у життя наші місцеві спеціалісти. Ми обовязково презентуємо цей ресурс і міським комунальним підприємствам. Після чого їх керівники нададуть власні рекомендації, які розробники сайту зможуть врахувати в подальшій роботі.

Користуватись ресурсом “УкрСкарга” мешканці та органи влади зможуть абсолютно безкоштовно», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН