Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У запорізьких школах дегустують страви з нового меню

«З початку року всі заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню. Воно покликане сформувати здорові харчові звички дітей. Нове меню демонструє, що здорове харчування не тільки корисне, а ще смачне і різноманітне.

Задля того, аби запорізькі школярі могли дізнатись більше про користь кожної страви, її поживну цінність та унікальність, в запорізькій гімназії № 93 започаткували проєкт «Я – дегустатор». Діти куштують страви та оцінюють їх смакові якості, допомагаючи дорослим зрозуміти, що саме найбільше смакує учням. Так поступово складається позитивне ставлення та звикання до корисного нового меню.

– В усій країні триває реформа харчування. Вона проходить під егідою першої леді Олени Зеленської. В новому меню ми відмовились від ковбасних виробів, консервів, обмежили сіль та цукор. Меню сезонне та пройшло погодження з Держпродспоживслужбою.

Ми бачимо, що й дітям це подобається. У 93-й школі учнів привчають до нових страв в ігровій формі. Діти оцінюють кожного дня страви, які їм подають. Інформацію про ті страви, які смакують дітям найбільше, педагогічний колектив надсилає батькам та пропонує готувати їх і вдома. Ідея дуже цікава, впевнений, вона матиме підтримку в усіх школах Запоріжжя, – зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Окрім змін в меню, вперше за роки незалежності на рівні держави вирішується питання оновлення харчоблоків. У 93-й школі їдальню осучаснили коштом депутатського фонду, зокрема й за підтримки секретаря міськради Анатолія Куртєва, та батьківської громадськості.

Окрім того, Запоріжжя подало заявку на виділення державної субвенції, яка передбачає ремонт та закупівлю обладнання для харчоблоків. Також кошти на реконструкцію шкільних їдалень передбачені й у міському бюджеті», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН