Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні застосовуватимуть новітні технології прокладання комунікацій

«Під час робочої наради під головування в.о. заступника міського голови В’ячеслава Білковського за участю начальника управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Марини Віркун обговорювали новий підхід до виконання робіт із заміни і ремонту комунікацій у місті та плани щодо ремонту доріг.

Також вивчали технологію ТОВ «Комунікаційна будівельна компанія», яка є лідером на ринку України із прокладання та заміни інженерних мереж закритим способом, презентація якої відбувалася онлайн.

В’ячеслав Білковський зауважив, що упродовж багатьох років в Херсоні не було системного підходу до ремонту комунікацій та обслуговування інженерних мереж під дорожнім покриттям. Як наслідок – часті аварії на комунікаціях, а з ними – й руйнування дорожнього покриття (деколи навіть щойно покладеного).

Він зазначив, що продовжувати виконувати поточні та капітальні ремонти без врахування стану комунікаційних мереж у місті сенсу нема. Наразі настав час комплексних та системних робіт.

«Нині міський голова Ігор Колихаєв ставить перед містом амбітні завдання щодо зміни підходів до роботи, використання новітніх технологій та вимагає, аби кошти платників податків витрачались ефективно», – зауважив він.

Наразі заміна чи ремонт комунікацій у Херсоні відбувається на 90% відкритим способом через розриттям ґрунту.

Після таких робіт, як правило, з’являються проблеми, бо ґрунт, яким було засипано яму, просідає, а з ним і вже покладений асфальт чи плитка. В Україні вже впродовж багатьох років подібні роботи можна виконувати закритим способом, без розриття ґрунту.

«Ми націлені вивчати передовий досвід інших міст та впроваджувати технології, які вже застосовуються у цій сфері. Зокрема, здійснювати максимальну кількість інженерних робіт закритим способом. Наша мета – якісна заміна та ремонт мереж з мінімальною кількістю пошкодження дорожнього та пішохідного полотна», – підкреслив В’ячеслав Білковський після презентації технології ТОВ «Комунікаційна будівельна компанія.

В.о заступника міського голови зауважив, що на наступний виконком буде підготовлено проєкт рішення, що регламентуватиме новий підхід заміни комунікаційних мереж у Херсоні.

Окрім того, під час наради йшлось про важливість капітальних ремонтів.

Стало відомо, що готується проєктно-кошторисна документація щодо капітального ремонту доріг на 40 вулицях, що будуть втілюватися упродовж наступних трьох років.

Заплановано, що під час робіт там будуть повністю оновлені інженерні мережі, виконано капітальний ремонт асфальтного покриття та пішохідних доріжок, встановлено світлофорні об’єкти, відокремлено паркувальні кармани, здійсненно озеленення, створені пониження для осіб з обмеженими можливостями тощо, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН