Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обнулили «лічильник Шуфрича»: хто і за що знову побив нардепа

Увечері 18 лютого в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» побили Народного депутата України від ОПЗЖ Нестора Шуфрича. Це сталось прямо в студії програми. За що били і що таке «лічильник Шуфрича», розповіли на сайті «Кавун.City».

«Соціальні мережі майорять мемами та повідомленнями про «лічильник Шуфрича»: нардепа знову побили, вперше з грудня 2018 року. Це сталось у студії програми «Свобода слова Савіка Шустера». Ляпаса нардеп отримав від журналіста, головного редактора Цензор.Нет Юрія Бутусова.

За що отримав ляпаса Шуфрич

Юрій Бутусов, який сидів поряд із Шуфричем, ударив політика по обличчю. Після цього між спікерами зав’язалася бійка, а інші гості намагалися їх розборонити.

«Дуже шкода, що в такий важкий момент наш народ, усі люди, хто захищають нашу країну, змушені дивитися в ефірі ці ганебні вислови цих двох зрадників (Шуфрича та Мураєва – ред.)», — сказав Бутусов.

Перед цим Шуфрич заявив, що фракція ОПЗЖ — друга у парламенті й «за нею стоять українці». Бутусов зазначив, що народні депутати від ОПЗЖ «втекли за кордон», назвав Шуфрича зрадником і заявив, що той разом із лідером партії НАШІ Євгенієм Мураєвим розповсюджують російські наративи, тоді як на Донбасі триває ескалація.

Юрій Бутусов також попросив не давати слова цим двом політикам, бо вони розповсюджують російські наративи. Однак Шустер відповів, що «зрадник чи ні – нехай встановлює суд», а також намагався погасити наростаючий конфлікт фразою, але не вдалось: ляпаса від журналіста Шуфрич отримав як раз після того, як намагався вчергове повторити російські наративи.

Після удару журналіста Бутусов і Шуфрич почали боротися і упали на підлогу.

Савік Шустер та кілька інших присутніх у студії попросили Бутусова відпустити Шуфрича, але на самому початку бійки ми дуже добре чули аплодисменти з залу.

Під час бійки в залі чулися крики «Мочи його». Імовірно, закликали «мочити» саме Шуфрича.

Що таке «лічильник Шуфрича»

В Україні вже давно існує мем про «лічильник Шуфрича» — кількість днів, протягом яких Нестора Шуфрича не били, адже б’ють нардепа регулярно з 2004 року. І кожного разу після бійок в соцмережах з’являється мем на кшталт «обнулили лічильник Шуфрича» або «Шуфрича не били … днів».

Богдан Процишин порахував, що до бійки 18 лютого Нестора Шуфрича не били 1156 днів і стартував із новим потоком мемів.

Як Нестор Шуфрич тушив пожежу на Херсонщині

Із Херсонщиною Нестора Шуфрича пов’язує доволі скандальна історія. За часів, коли він був Міністром надзвичайних ситуацій (це також провокувало відповідні меми та анекдоти), під Херсоном традиційно горіли ліси: підпали лісів навесні та восени на Херсонщині — явище регулярне і систематичне.

У 2007 році Президент Віктор Ющенко терміново прилетів гасити палаючий ліс на Херсонщині. Тоді він у білій сорочці, туфлях та з лопатою у руках засипав вогонь піском та штовхав пожежну автівку. Власне, робив він це після того, як тодішній міністр МНС Нестор Шуфрич доповів про локалізацію лісової пожежі в області. Однак, коли президентський літак піднявся у небо в напрямку столиці, Віктор Ющенко побачив величезні площі лісових пожеж, які досі палають. Він наказав повернути літак і особисто долучився до гасіння пожежі.

І ще трошки мемів від Богдана Процишина. Для тих, хто не знає контексту: на бордах з обличчям Євгена Мураєва (ОПЗЖ, згодом — партія НАШІ) написано «Тут наша земля».

Євгенія Вірлич

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН