Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вчені херсонського вишу зайняли друге місце у аграрному конкурсі

«Перемога вчених Херсонського державного аграрно-економічного університету в конкурсі від ТМ «Футар»

Чергова перемога! Вчені Херсонського державного аграрно-економічного університету зайняли почесне друге місце в конкурсі “Міцелій від ТМ “Футар”  та отримали приз – 120 кг посівного міцелію від найбільшого виробника грибного міцелію в Україні! Доценти кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету Чернишов І.В, Левченко М.В та Каращук Г.В. на розгляд журі представили відеопрезентацію розробленої технології підготування субстрату для вирощування грибів гливи, що може бути впроваджена в малих фермерських та присадибних господарствах.

У результаті експериментів з вирощуванням різних штамів грибів на різних композиціях субстратів, таких як відходи та побічні продукти сільського господарства, вченими було визначено низку успішних методів, що дозволяють вирощувати товарні гриби, які є конкурентоспроможними за витратами та продуктивністю – ефективних порівняно з існуючими рішеннями, доступними на ринку технологій.

Приємно отримувати новий досвід та подарунки, тим паче від найбільшого виробника грибного міцелію України», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку біолого-технологічного факультету ХДАЕУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН