Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посол України в Британії тестував реакцію на капітуляцію держави: вимагають його відставки

«Вадим Пристайко тестував реакцію на капітуляцію України.

В інтерв’ю ВВС посол України в Великій Британії Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від курсу на вступ до НАТО, щоб відвернути російську агресію. Пізніше під тиском критики він пом’якшив свою заяву, а МЗС заявило, що це не є офіційною позицією України.

Основне питання – чи міг посол України у Великій Британії, екс-міністр закордонних справ та екс-віце-прем’єр Пристайко зробити заяву не узгоджену з Володимиром Зеленським?

Заява Пристайка виглядає тестуванням реакції і є відверто шкідливою для України, бо спонукає Путіна підвищити тиск на Україну.

Пристайко безумовно має піти у відставку – одного спростування і пом’якшення позиції тут недостатньо. Міністри інших країн подавали у відставку після подібних заяв.

Путін бачить, що шантаж працює, і відповідно, шантаж посилиться. Якщо Україна піде на поступки щодо НАТО, будуть інші вимоги (щодо мови, федералізації, перемовини з терористами і т д) і так буде допоки Україна остаточно втратить свій суверенітет.

Це розбиває єдність наших західних партнерів, які чують, що сама Україна «готова поступитися» і, відтак, бажання підтримувати Україну, в тому числі військовою допомогою, стає менше, що розв’язує руки Путіну для подальшої війни.

Путін чудово розуміє, що НАТО не збирається нападати на РФ. І кризова ситуація коло українських кордонів – це взагалі НЕ ПРО НАТО. Це про хворі ідеї Путіна відновити радянську імперію. Йому, в принципі, не потрібні жодні гарантії. Йому потрібна покора і капітуляція. І українські чиновники не мають йому допомагати», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку депутата Херсонської обласної ради від партії Європейська Солідарність Ігоря Йосипенка.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН