Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському музеї можна дізнатися про історію хокею

«Складно із стовідсотковою впевненістю сказати, коли саме з’явився хокей.

Ігри з м’ячем та ключкою були притаманні ще багато століть до нашої ери різним народіам світу: стародавні єгиптяни, монголи та греки грали в ігри схожі на хокей.

Подібна до хокею й старовинна українська гра ковіньки – традиційна старовинна українська хлоп’яча забава, гра, схожа водночас на хокей і гольф. Ковінька — палиця із загнутим кінцем, подібна до хокейної ключки.

Перший турнір із хокею з шайбою в рамках Олімпійських ігор відбувся на літніх Олімпійських іграх 1920 року. З 1924 року змагання з хокею з шайбою почали розігруватись у програмі зимових Олімпійських ігор.

Турнір з хокею з шайбою серед жіночих команд включено до олімпійської програми з зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано.

Ювілейна монета номіналом 2 гривні «100-річчя українського хокею з шайбою» введена в обіг Національним банком України 25 березня 2010 року.

Вона присвячена 100-річчю українського хокею з шайбою, за основу відліку цієї дати взято видання 1910 р. тексту правил гри в хокей українською мовою за редакцією І. Боберського.

Вболіваємо за наших і до зустрічі в музеї!», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН