Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Берислава можуть скласти іспит на визначення володіння державною мовою

Скласти іспит на визначення володіння державною мовою можна у Бериславській публічній бібліотеці, яка надає послугу з проведення іспитів на визначення рівня володіння державною мовою. Як відомо, проводить їх Нацкомісія зі стандартів державної мови, яка і видає сертифікати про початкове, середнє чи вільне володіння українською, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Бериславської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Скласти іспит на визначення рівня володіння державною мовою в Бериславській публічній бібліотеці можна щовівторка, щочетверга з 10.00 до 10.30 та 11.00 до 11.30. Претенданти  мають  пів години для проходження тестування.

Процедура складання іспиту на визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов’язків передбачає два блоки іспиту – письмову частину (29 тестових завдань) та усну (монолог на задану тему).

Остаточні результати іспиту своїм рішенням встановлює Комісія протягом 15 календарних днів. Рівень володіння державною мовою підтверджує державний сертифікат».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН