Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі розроблять План сталої мобільності міста

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Запорізька міська влада має намір змінити підхід до транспортної політики в місті. Завдяки співпраці з міжнародними фінансовими організаціями вже цього року заплановане придбання сучасних автобусів, тролейбусів, електробусів. Окрім того, у місті буде розроблений План сталої міської мобільності Запоріжжя. Він повинен врахувати інтереси всіх запоріжців, у тому числі й людей з інвалідністю.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв підписав Меморандум між міською владою та громадською організацією «Спільно ХАБ», благодійним фондом «Українська спілка осіб з інвалідністю». Представники цих організацій увійдуть до робочої групи, яка працюватиме над розробкою Плану сталої міської мобільності Запоріжжя.

– Нам потрібні зміни в системі транспорту. Він повинен бути комфортним, сучасним, безпечним і зручним для всіх верств населення, у тому числі й для містян з інвалідністю. Завдяки підписанню цього Меморандуму ми зможемо залучити громадськість та експертів для покращення транспортної політики та мобільності містян. Запоріжжя повинно стати дійсно безбар’єрним містом, тому ми також повинні звернути увагу і на інфраструктуру – наявність велодоріжок, відповідно облаштованих зупинок, пішохідних переходів, тротуарів тощо, – зазначив Анатолій Куртєв.

Меморандум про співпрацю підписали голова правління ГО «Спільно ХАБ» Ганна Дворна, директорка БО «Українська спілка осіб з інвалідністю» Алла Мурізіді та секретар міської ради Анатолій Куртєв. Крім того, буде створена робоча група, яка займатиметься розробкою Плану сталої міської мобільності Запоріжжя. До її складу увійдуть представники профільних департаментів, управлінь, комунальних підприємств міської ради, представники громадських організації. Також до роботи залучатимуть провідних експертів задля реновації вуличного простору та оновлення транспортної політики в Запоріжжі».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН