Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні продовжують освітлювати пішохідні переходи

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У місті освітлюють небезпечні пішохідні переходи. Минулого року за кошти громади придбали 300 світлодіодних ламп на суму 441 900 грн, станом на сьогодні встановлено – 40.

Про це повідомив керівник КП «Херсонміськсвітло» Олександр Ткач під час засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, естетики, реклами та охорони історичного середовища.

Зазначені заходи проводяться у рамках міської програми «Організація безпеки руху на пішохідних переходах».

У першу чергу планують освітити пішохідні переходи, рекомендовані Державною автомобільною інспекцією як такі, на яких  відбувається найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Їх у місті близько 60, – зазначає Олександр Ткач.

За інформацією КП «Херсонміськсвітло», 6 світильників встановлено на вулицях Соборна та Грецька, 2 – на проспекті Адмірала Сенявіна, 5 – на вул. 49-ї ХГД, 1 – на вул. Патона, 2 – на вул. Шенгелія, 7 – на вул. Івана Богуна, на розі вулиць Шенгелія та Дорофеєва – 3, на проспекті Суднобудівників – 5, а також 9 світильників встановили у селищі Комишани.

Депутати «архітектурної» комісії наголошують на необхідності освітлення переходів поблизу навчальних закладів та лікарень, а заступник голови комісії Іван Бебко запропонував зібрати пропозиції від мешканців міста.

Тож, комунальному підприємству доручили розробити план освітлення пішохідних переходів  та надати його на розгляд комісії.

Крім цього, комісія рекомендувала повторно винести на розгляд виконавчого комітету міської ради питання розгляду 14 заяв щодо дії паспортів прив’язок тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Дозволи рекомендовано продовжити на 6 місяців за умови оновлення їхніми власниками зовнішнього вигляду споруд протягом зазначеного часу. Нагадаємо, що 24 листопада виконком затвердив типовий зовнішній архітектурний  вигляд ТС на території Херсонської МТГ.

Також «архітектурна» комісія запланувала роботу позачергового засідання на цьому тижні. На ньому розглядатимуть справи містобудівних умов та обмежень, що надійшли протягом минулого року та в реальному часі».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН