Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізьким медикам з міського бюджету виділили понад 50 млн грн. на зарплати

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медичним працівникам. Документ передбачає, що у 2022 році лікарі отримуватимуть не менше 20 000 гривень (крім лікарів-інтернів), середній медичний персонал – не менше 13 500 гривень.

Держава у програмі медичних гарантій цьогоріч передбачила кошти, зокрема і на підвищення заробітних плат. Наразі закінчується процес контрактування закладів охорони здоров’я Запоріжжя з Національною службою здоров’я України для надання медичних послуг населенню на 2022 рік. Заклади первинного рівня вже уклали відповідні контракти, заклади вторинного рівня ще продовжують цей процес.

Разом з тим, оплата послуг закладам вторинного рівня Національною службою здоров’я розпочнеться тільки після укладання договорів.

Ці договори ще не надійшли в повному обсязі до закладів охорони здоров’я міста, тому міська влада має передбачити покриття дефіциту заробітної плати персоналу. За дорученням секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва місто спрямує понад 51 млн грн для забезпечення виплати заробітної плати запорізьким медикам у січні. Всі медичні працівники закладів охорони здоров’я Запоріжжя заробітну плату отримають своєчасно і в повному обсязі відповідно до вимог постанови та з урахуванням диференціації.

Загалом для недопущення заборгованості з виплаті зарплат медичним працівникам міською радою в програмі «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2022-2024 роки» цьогоріч передбачено 110 млн грн на часткове покриття дефіциту виплати заробітної плати медикам».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН