Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі обговорили зростання рівня захворюваності та роботу з ліквідації наслідків вибуху у будинку

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Зростання рівня захворюваності та ситуація у ковідних лікарнях міста. Продовження карантинних перевірок та стан вакцинації населення. Хід ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у будинку по вул. І. Франка, 43. Ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді у міськвиконкомі, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Актуальні питання життєдіяльності міста, роботи галузей міського господарства розглянули на оперативній нараді у міськвиконкомі, яка пройшла під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ній взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій міської ради, керівники низки департаментів та управлінь міської ради, комунальних підприємств.

На нараді зазначалося, що у Запоріжжі продовжує зростати рівень захворюваності. Запорізька область вже опинилась у «помаранчевій» зоні карантину. У ковідних лікарнях міста зайнято 240 ліжок. З них 192 пацієнти з підтвердженим коронавірусом, 48 – з підозрою на захворювання. У реанімаціях зайнято 36 місць зі 101.

Хворіють 26 вихованців та 44 працівника дитячих садочків. 53 дошкільні групи відправлені на самоізоляцію. У школах хворіє 436 дітей та 149 працівників. За тиждень кількість хворих школярів збільшилась на 198. Через коронавірус та ГРВІ на дистанційне навчання переведені 102 класи з 36 шкіл.

Міська влада тримає ситуацію у школах та дитячих садках на постійному контролі. Якщо рівень захворюваності продовжить зростати, на розгляд міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде винесене питання про переведення шкіл на дистанційне навчання.

– Кількість хворих коронавірусом у Запоріжжі знову збільшується. Нещодавно у лікарнях були зайняті 12-16% ліжок, тепер близько 20%. У цій ситуації кожному необхідно виконувати карантинні вимоги. У місті продовжують працювати мобільні групи, які перевіряють дотримання карантинних правил у громадському транспорті, магазинах, кафе, місцях масового скупчення людей. Керівники повинні контролювати, щоб на роботі не залишались працівники з температурою, іншими ознаками хвороби, – сказав Анатолій Куртєв.

Сьогодні важливо продовжувати вакцинацію. У Запоріжжі для цього є всі можливості. Однак, на жаль, темпи вакцинації у нашому місті знизилися. У середньому протягом робочого дня у місті роблять близько тисячі щеплень, у вихідний – біля 500. Зазначимо, 4383 запоріжці вже зробили бустерну вакцинацію.

Обговорили на нараді і низку питань, які стосуються житлово-комунального господарства міста. Зокрема вже у лютому має бути готовий проєкт ремонту пошкоджених квартир будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7. Це дозволить оголосити торги на виконання робіт.

Наступне питання – ситуація з відключенням низки будинків по вул. Сергія Синенка від тепла.

– До мене звернулися мешканці вулиці Синенка. У п’ятницю кілька будинків були відключені від тепла. Керуюча компанія не змогла відреагувати на ситуацію для оперативного відновлення теплопостачання. У результаті у вихідні мешканці залишились без опалення. Вважаю, що це є неприпустимим, – заявив Анатолій Куртєв.

Анатолій Куртєв доручив підготувати нараду з цього приводу. Міська влада спільно з керівництвом керуючої компанії повинні виробити єдиний алгоритм дій, який дозволить підвищити ефективність роботи. Запоріжці мають отримувати якісні послуги.

Розглянули і стан ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у будинку по вул. І. Франка, 43. Секретар міської ради подякував правоохоронцям, рятувальникам, працівникам комунальних підприємств, керівникам та працівникам профільних міських служб за роботу. Анатолій Куртєв зазначив, що всі служби працювали злагоджено.

– Зараз важливо зробити все необхідне, щоб максимально швидко відновити будинок. Доручаю у найкоротший термін укласти договір на розробку проєктної документації для відновлення будинку. Законодавство це дозволяє, адже вибух у будинку визнано надзвичайною ситуацією. Після цього стане зрозумілим, скільки коштів та часу буде потрібно для відновлення будинку, – відзначив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що якщо для проєктування або проведення робіт необхідно буде оперативно виділити кошти, він готовий скликати для цього позачергову сесію міської ради».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН