Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чиновники проводять перевірку незаконного демонтажу колишньої синагоги в Одесі

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку депутата Одеської міської ради Олександра Авдєєва. У повідомленні йдеться про наступне:

«Демонтаж колишньої синагоги на Ольгіївській: ДАБК проводить перевірку.

За проханням ЗМІ розповідаю про ситуацію на Ольгіївській, 14, де наші інспектори зафіксували незаконний демонтаж несучих конструкцій будівлі колишньої Новобазарної синагоги.

Під час моніторингу території міста ми зафіксували факт незаконних робіт і терміново, 10 січня провели комісійне обстеження за участю посадових осіб Приморської районної адміністрації та Управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини.

Ми встановили:

Забудовник виконував демонтаж огороджуючих та несучих конструкцій існуючої будівлі колишньої Новобазарної синагоги;

в Реєстрі будівельної діяльності відсутня інформація щодо одержання права на виконання підготовчих та будівельних робіт. Отже вони незаконні.

За інформацією Управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини, пам’ятка архітектури місцевого значення «Будинок Новобазарної синагоги» був прийнятий під охорону держави у 1991 році, але втратив предмет охорони відповідно до Переліку пам’яток, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України у зв’язку з невідповідністю критеріям, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1760.

Під час огляду власник об’єкту або його уповноважена особа були відсутні, роботи зупинили, про що складено відповідний акт.

Зауважу, ми вже почали позапланову перевірку по факту самочинного виконання підготовчих робіт. Зараз  роботи не виконуються, об’єкт зачинено та доступ обмежено.

Про її результати я повідомлю додатково».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН