Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі невідомі продовжують псувати сміттєві контейнери

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Вже не перший рік у місті спостерігаються випадки навмисного підпалу контейнерів для побутових відходів. Так, лише за січень поточного року невідомі зіпсували близько 10-ти баків. Більшість контейнерів згоряють. Також майно підприємства псується внаслідок перевантаження будівельним сміттям. Деякі контейнери зовсім безслідно зникають з майданчиків.

За словами фахівців, головна причина, через яку контейнери виходять з ладу і стають непридатними для подальшої експлуатації – це навантаження. У контейнери для побутових відходів – як пластикові, так і оцинковані – не можна викидати будівельне сміття. Від подібних дій ушкоджуються насамперед колеса контейнера, а сам він значно деформується, внаслідок чого з’являються дірки та тріщини.

– Вартість одного пластикового контейнера становить понад 8 тисяч гривень, оцинкованого – близько 10 тисяч. Ми регулярно оновлюємо контейнерний парк. Але дії вандалів завдають значної фінансової шкоди підприємству та зривають плановий графік заміни контейнерів на прибудинкових територіях, – повідомила начальниця господарського відділу ВАТ «Вельтум-Запоріжжя» Оксана Кузнєцова.

Дрібні поломки ремонтна бригада підприємства усуває у межах виїзду на адреси. Так, сьогодні на вулиці Магістральній, 96а у Шевченківському районі робітники приварювали колеса до оцинкованого бака. Таку методику називають антивандальною, тому що відкрутити приварені колеса просто неможливо. До речі, крадіжка коліс є одним із найпоширеніших видів вандалізму.

Також на підприємстві намагаються відходити від використання пластикових контейнерів, адже вони легше спалахують і більше деформуються. Натомість намагаються закуповувати оцинковані баки.

Керівництво ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликає жителів міста дбайливо ставитися до сміттєвих контейнерів для зберігання твердих побутових відходів і просить повідомляти про випадки умисного знищення та крадіжки сміттєвих баків, підпалів, викидання в них будівельних відходів за телефоном 067-619-72-72, анонімність гарантована».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН