Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запоріжжі нагородили Почесних громадян міста

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Секретар міськради Анатолій Куртєв зустрівся з Почесними громадянами Запоріжжя та привітав їх з новорічними святами. Під час зустрічі обговорили плани подальшого розвитку міста, а також вручили Почесним громадянам нагороди та подарунки.

В малій залі Запорізької міськради відбулася перша цього року зустріч представників міської влади з Почесними громадянами Запоріжжя. Участь у заході взяли також заступник голови Запорізької облдержадміністрації Руслан Шиханов, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та перша заступниця голови Запорізької облради Людмила Любім.

На зустріч завітали й колядники – колектив «Чумацький шлях» та актори муніципального театру «Ві». Віршами, піснями та веселою виставою вони привітали всіх зі Старим Новим роком та святом Василя Великого. За доброю традицією малу залу міськради засіяли зерном.

До Почесних громадян Запоріжжя звернувся Анатолій Куртєв:

– Я пишаюся тим, що в нашому місті живуть такі люди, як ви! Ваші знання та вміння реалізувати задумане будуть і надалі допомагати та сприяти процвітанню рідного Запоріжжя. Міська влада ставить перед собою завдання – створити комфортні умови проживання для кожного мешканця Запоріжжя. Ваш досвід та ваша підтримка дозволять нам це реалізувати.

З нагоди 80-річного ювілея відзнакою виконавчого комітету Запорізької міської ради «Орденом пошани» Анатолій Куртєв нагородив Почесного громадянина Запоріжжя Євгена Карташова, який очолював обласну державну адміністрацію в 2001 – 2003 роках, а місто – в 2003 – 2010 роках. Від обласної влади Євгену Григоровичу також вручили медаль «За розвиток Запорізького краю» та орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» (III ступеня).

Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» (I ступеня) із занесенням його до Книги пошани Запорізької обласної ради нагородили радника казенного підприємства «Науково-Виробничий Комплекс «Іскра», Почесного громадянина Запоріжжя Ігоря Пресняка.

Під час зустрічі запрошені також підняли важливі питання: виготовлення пам’ятних дощок Почесним громадянам Запоріжжя, які пішли з життя, присвоєння звання «Почесний громадянин Запоріжжя» дев’яти видатним жителям міста, а також перейменування низки вулиць.

Також був запропонований план проведення урочистостей з нагоди сотої річниці від дня народження двічі Героя Радянського Союзу, заступника командувача Ракетних військ і артилерії Головного командування Сухопутних військ Збройних Сил України Василя Петрова.

На честь новорічних та різдвяних свят Почесні громадяни Запоріжжя отримали подарунки від Запорізької міської ради.

Завершилася зустріч виступом творчих колективів та зведеного оркестру військових частин Національної гвардії України, які базуються в Запоріжжі».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН