Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині майже 4 тисячі засуджених відбували покарання без позбавлення волі

З початку 2021 року в Херсонській області перебували на пробації майже 4 тисячі (3750) правопорушників, які відбували покарання в громаді без позбавлення волі. Із загальної кількості перебуваючих на пробації – 2335 правопорушників засуджені до тюремного покарання, однак були звільнені від відбування покарання з випробуванням.

Практика застосування альтернативних позбавленню волі покарань є певною профілактикою запобігання вчинення засудженим нових злочинів. Завдяки фаховій роботі спеціалістів служби пробації Херсонщини, 3650 засуджених не вчинили нових злочинів та виправдали довіру судів щодо можливості виправлення без ізоляції від суспільства. Лише 1,7 % вчинили повторний злочин під час перебування на пробації та були направлені до місць позбавлення волі. 

У рамках пенітенціарної пробації, 352 засуджених, у процесі підготовки їх до звільнення з місць позбавлення волі за участі органів пробації області отримали сприяння у вирішенні питань про місце проживання, працевлаштування, соціальний супровід або соціальний патронаж при поверненні в громаду.

Виконання кримінальних покарань без позбавлення волі забезпечують 98 працівників філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області, які працюють в 22 підрозділах, що розташовані у колишніх районних центрах області.

Філія ДУ «Центр пробації» в Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН