Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина розвиває партнерські стосунки з Туреччиною (відео)

Херсонська торгово-промислова палата веде активну роботу спрямовану на налагодження виробничих і торговельних зв’язків підприємців регіону на внутрішньому та зовнішньому ринках, в рамках цього, відбулася онлайн-зустріч з партнером з Туреччини Більгіном Айгюлем, який є організатором щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва ART ANKARA.

Більгін Айгюль зазначив підчас конференції:
“Це наша восьма міжнародна виставка в Анкарі. Вона буде проходити з 9 по 12 березня і цього року ми очікуємо 60 000 учасників. Будуть представлені різні види робіт роботи, вироби з пластику, декорації та різноманітні інсталяції та інше.”

Херсонська торгово-промислова палата співпрацює з організатором виставки ART ANKARA вже багато років. Під час зустрічі учасники переглянули презентації й інших виставок крафтових індустрій, які проходитимуть у Туреччині цього року.

Президентка Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова розповіла :
“Турки наші найближчі сусіди і через це, звичайно, нам є чому один в одного вчитися! Сьогодні нам презентували 5 виставок, в яких кожен може знайти те, що йому подобається: на якійсь із них можуть виставити свої роботи молоді художники та познайомитися з галеристами, зробити собі таким чином кар’єру, навчитися чомусь новому, адже в програмах є майстер-класи і конференції. “

Завідувачка кафедри Дизайн ХНТУ Олена Чепелюк вже була на одній із виставок ART ANKARA та поділилася своїми враженнями
“ART ANKARA – це дуже велике свято, дуже потужна виставка.

Я не пам’ятаю кількості учасників, але це настільки вражає, що ми там були 4 дні і довелося розробляти справжній план, щоб все обійти. В першу половину дня ми відвідували виставки, а другу – присвячували саме Анкарі і це було досить розумно, адже за 10 днів ми обійшли всі виставкові площі”, – зазначила Олена Чепелюк.

Участь в таких міхнародних виставках дає цінний досвід для підприємців, розвиває партнерські стосунки, розширює сферу збуту, а також дає можливість показати і роботи талановитих хероснців.

“Ми налаштовані на те, що делегація з Херсонщини поїде в цьому році хоча б на одну чи дві виставки. Ми будемо успішні, якщо будемо працювати всі разом, якщо кожен зробе свою частину роботи. В будь-якому випадку потрібно розвиватися в цьому напрямку, тому що Херсонщина – це земля креативних людей, які творять для своєї Батьків,”– підкреслила Вікторія Остроумова.

Херсонська торгово-промислова палата в 2022 році планує продовжувати активну діяльність, спрямовану на налагодження ділових стосунків, як в Україні так і за кордоном, сприяючи розвитку підприємництва області. в тому числі і туристичної сфери, і мистецького потенціалу, який величезний на півдні України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН