Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через негоду на Херсонщині сталася ДТП: постраждало 5 людей

Для Херсонщини взимку характерні мінливі погодні умови, про що повинні пам’ятати водії. Вологе дорожнє покриття, паморозь на дорозі або ж тонке нашарування снігу – за таких умов зчеплення коліс автомобіля з дорогою значно погіршується. Тому водії повинні звернути на це одразу увагу та бути пильними за кермом, щоб уникнути втрати керованості і небезпечного збільшення гальмівного шляху. Адже попередити настання ДТП значно краще ніж виправляти її наслідки.

Так, 14 січня вранці на 289 км автодороги Одеса – Мелітополь сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждали 5 громадян. Супутнім фактором скоєння ДТП поліцейські вважають й слизьку поверхню автодороги. Адже, як розповів заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Євгеній Шаталов, за словами водіїв транспортних засобів, безпечна швидкість для дорожніх умов, що були вранці на цій ділянці дороги, мала бути близько 50-60 км/год. Однак, 36-річний водій легкового автомобіля «Хюндай» рухався з більшою швидкістю та виїхав на зустрічну смугу для здійснення обгону. Проте не встиг завершити маневр і в результаті сталося лобове зіткнення з автомобілем «Газель». Після цього із мікроавтобусом ще зіткнувся вантажний автомобіль «МАН», який рухався позаду «Газелі» в попутному напрямку.

Внаслідок ДТП до центральної лікарні м. Нова Каховка були госпіталізовані водій і три пасажири «Хюндай» та 52-річний водій «Газелі». Медпрацівники  попередньо діагностували у них перелами ніг та інші численні забої, при цьому 29-річний брат водія легковика поміщений до реанімаційного відділення. Наразі проводяться необхідні слідчі дії.

Поліція Херсонщини  вкотре закликає водіїв транспортних засобів неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, бути уважними та обережними за кермом, особливо під час погіршення дорожніх умов! Дотримуйтесь безпечної швидкості руху, дистанції та інтервалу, всі рухи і маневри виконуйте плавно, а також уникайте різких гальмувань, користуйтесь пасками безпеки, заздалегідь знижуйте швидкість, особливо при під’їзді до перехресть та пішохідних переходів.  

 Відділ комунікацій

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН