Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня у Новій Каховці отримала новий апарат штучної вентиляції легень

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Новокаховської міської територіальної громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«В рамках гуманітарної допомоги від Угорської екуменічної служби допомоги, представником якої в Херсонській області є ГО «Ліга соціально відповідальних жінок» – партнер у впровадженні гуманітарних та соціально значимих проєктів для громади області, три лікарні Херсонської області отримали такі необхідні в умовах пандемії апарати штучної вентиляції легень.

Апарати ШВЛ моделі VG 70, загальною вартістю 3 млн грн, працюватимуть в Херсонській обласній клінічній лікарні, Бериславській районній та Новокаховській міській лікарні.

Офіційна передача відбулася на території КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради за участі представників обласної влади – заступника голови облради Юрія Власова, керуючого справами виконавчого апарату облради Павла Александрова, заступника голови облдержадміністрації Миколи Якименка, директорки Департаменту здоров’я облдержадміністрації Тетяни Карчевич. Від КНП “Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” апарат ШВЛ отримав в.о. медичного директора Юрій Андрієвський.

«Це вже друга партія ШВЛів для Херсонської області. Минулого року до Херсонщини надійшло 6 таких апаратів,і на загальну суму понад 11 млн грн. Сьогодні ще три, а загалом в Україну привезено 10 апаратів штучної вентиляції легенів. Це не остання допомога. Ми розширюватимемо нашу співпрацю», – зазначила Наталя Кравець, керівниця ГО «Ліга соціально відповідальних жінок» та партнерка Угорської екуменічної служби допомоги у Херсонській області.

Від імені Херсонської обласної ради подякували за допомогу та підтримку сфери охорони здоров’я Юрій Власов та Павло Александров.

«Для наших медичних закладів це дійсно суттєва допомога, особливо в період пандемії та підготовки до четвертої хвилі коронавірусу. Вдячні Угорщині та «Лізі соціально відповідальних жінок», а особливо Наталі Кравець, за гуманітарну підтримку», – наголосив заступник голови облради.

Як відзначила директорка Департаменту здоров’я облдержадміністрації Тетяна Карчевич, три заклади, куди відправляться ШВЛ, працюють із ковідними пацієнтами. Обласна клінічна лікарня, окрім того, що є багатопрофільним спеціалізованим медичним закладом, взяла на себе лікування постковідних пневмоній, кисневозалежності, важкохворих.

«Тож, нові апарати штучної вентиляції легенів є вагомим внеском у покращення матеріального стану наших закладів охорони здоров’я. Будемо вдячні за подальшу співпрацю та допомогу», – резюмувала пані Тетяна.

Також всі три медичні заклади отримають по 14,5 тис. захисних масок. Їх передадуть а найближчий час».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН