Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На дорогах Херсонщини додалося водіїв-новачків

Упродовж 2021 року 7288 майбутніх водіїв після успішної перевірки знань отримали в сервісних центрах МВС Херсонщини своє перше посвідчення на право керування транспортним засобом. За 2020 рік ця кількість була майже вдвічі меншою та становила 4097 посвідчень.

Значно збільшилась і кількість прийнятих адміністраторами ТСЦ МВС іспитів для отримання права керування транспортними засобами: теоретичних – 16953 (минулий рік – 10938), практичних – 20675 (минулий рік – 13428).

Обміняти перше водійське посвідчення на постійне можна без складання іспитів за умови вчинення протягом двох років з дня видачі не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Обмін посвідчення водія, виданого вперше, здійснюється після закінчення терміну його дії.

Нагадуємо, що з 29 грудня 2021 року в посвідченні водія ставиться відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН