Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеський завод шампанських вин виставили на приватизацію

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Фонду державного майна України. У повідомленні йдеться про наступне:

«На приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин – одне з найстаріших підприємств!

Саме тут у 1899 році почалася історія виробництва ігристого вина в Україні. Завод тоді зводили з просторими погребами для витримки 2 мільйонів пляшок вина, виробничим корпусом, допоміжними приміщеннями і красивою мурованою аркою, яка до сьогодні прикрашає в’їзд на територію заводу.

Продукція підприємства чимало разів здобувала нагороди на національних і міжнародних конкурсах, першу – у далекому 1904 році. Проте, декілька разів виробництво вина на Одеському заводу доводилося припиняти, ввостаннє це трапилося у 2018 році. До того ж, ще 30 років тому потужності підприємства були передані в оренду – відтоді держава не займається виробництвом одеського ігристого.

Проте ми розпочинаємо пошук нового інвестора для Одеського заводу шампанських вин! Аукціон з приватизації цього об’єкта має відбутися 1 лютого 2022 року, а його стартова ціна складає 87,4 млн грн. Одна з умов приватизації – забезпечити збереження видів діяльності з виробництва виноградних вин.

Детальніше про об’єкт: bit.ly/OdeskyiZSW». 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН