Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську нове житло отримала родина, у якій виховується 9 дітей

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Генічеської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Напередодні Нового року Генічеська міська рада здійснила мрію 44-річної Патріни Оглу та її дев’ятьох дітей. На черговому засіданні виконкому міський голова Олександр Тулупов вручив родині ключ від нового житла і ордер на проживання.

Крім рідної доньки, Патріна Володимирівна разом зі своєю матір’ю Сарою Нейшовною виховує п’ятеро дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, Сніжану, Світлану, Дмитра, Олександра, Костянтина і двох усиновлених Ангеліну і Назара.

Донедавна родина мешкала у маленькій хатинці на вулиці Великі Берестяни, ледве вміщуючись у дві маленькі кімнатки.

З проханням про нове житло Патріна звернулась до Генічеського міського голови Олександра Тулупова, коли він на початку січня розвозив подарунки категорійним дітям громади.

Олександр Васильович вирішив, що родині треба допомогти. Було створено комісію, куди ввійшли заступник міського голови Ірина Попова, начальник відділу «Служба у справах дітей» Катерина Ружанська, керівник КП «Міськжитлобуд» і депутат міської ради Сергій Бубнов та інші. Обстеживши умови проживання сім’ї, члени комісії побачили, що їм дійсно затісно. Достатньо лише сказати, що не всі діти поміщаються на двохярусне ліжко — частині з них доводиться спати на підлозі. При цьому будинок через вік і підтоплення перебуває у аварійному стані.

Але, що важливо, і всередині, і на подвір’ї, за словами Ірини Попової, було чисто. Патріна Володимирівна, яка працює поштаркою в Азовському поштовому відділенні, не лише встигає виховувати дітей, а разом з ними займається домашнім господарством. Зокрема, Оглу мають 20 соток городу, на яких цього року росли картопля, буряк, помідори, огірки, перець. А ще у них є квітник, кури, гуси, дві кози.

Враховуючи те, що діти через тісноту не мають місця для навчання та сну і не можуть повноцінно розвиватись, родині було вирішено допомогти. Про це у своєму клопотанні просив і староста сіл Азовське та Подорожнє Юрій Кукса, який взяв активну участь у вирішенні питання з житлом. Саме Юрій Дмитрович знайшов будинок на вулиці Городок, який не лише відповідав всім необхідним умовам для проживання родини, а й були оформлені права власності. Староста направив друге клопотання про те, що житло може бути придбане міською радою і передане родині.

Обстеживши його, комісія, до якої, крім інших, увійшов ще один депутат міськради Іван Осташевський, побачила добротний, ошатний будинок з чотирма кімнатами, у дворі — літню кухню, гараж, чотири господарську споруди.

Юридичну роботу при придбанні будинку взяла на себе начальник відповідного відділу міськради Тетяна Дурненко. Депутатський корпус погодив укладання договору купівлі-продажу. Знайдено було кошти соцзахисту, до них додали частину з бюджету міської ради.

Будинок у господарки купив відділ «Служба у справах дітей». На сесії з балансу відділу помешкання передали на баланс КП «Міськжитлобуд». Фактично дім є власністю міськради. Родині ж рішенням виконкому було видано ордер на проживання.

Патріна Володимирівна подякувала міськраді за зроблену кропітку і подекуди важку роботу з придбання будинку. Додавши, що мрії (особливо, новорічні) таки збуваються».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН