Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні придбали житло для дитячого будинку сімейного типу

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення пресслужби Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Цьогоріч на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу з державного бюджету виділено субвенцію, за рахунок якої придбали  двоповерховий житловий будинок загальною площею 174,6 м2. Для створення комфортних умов проживання дітей, будинок оснастили сучасними меблями та відповідними комунікаціями з  урахуванням кількості влаштованих  дітей, їхніх індивідуальних потреб, віку, статі, стану здоров’я. 

Довідково:

В Україні на законодавчому рівні закріплено, що держава бере на себе обов’язок піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. З державного бюджету місцевим бюджетам надається субвенція на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа відповідно до Порядку та умов надання субвенції затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615.

Освоєння субвенції дозволить придбати житло для дитячих будинків сімейного типу, а також виплатити грошову компенсацію певній частині дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН